Förbättra sökresultat med Firefox-tillägg BetterSearch [groovyDownload]

En av mina favorit saker om Firefox är de många gratis tilläggen som finns på Mozilla Add-on-webbplatsen. En av mina favorittillägg som jag installerar på mina system är pluggen för BetterSearch Firefox. BättreSökning förbättrar Google, Bing och Yahoo! söker genom att lägga till förhandsvisningar till sökresultat samt andra funktioner. Mycket groovy Ja!

Utan BetterSearch Plug-in

Det enklaste sättet att identifiera de nya funktionerna som BetterSearch lägger till är en jämförelse sida vid sida. Bilden nedan är vad en vanlig sökning för Google ser ut innan du installerar plugin-programmet.

Med installationsprogrammet BetterSearch installerat

Även om det är exakt samma sökning, läggs flera nya saker till sökningen. Det sätt på vilket dessa funktioner integreras direkt i sökmotorn är ganska anmärkningsvärda, så låt oss titta närmare på vad de kan göra.

Vad gör BetterSearch allt?

Om du sveper musen över varje ny knapp kommer en kort beskrivning att visas, men för en kort referens, listade jag dem nedan. Funktionerna inkluderar en knapp för att öppna webbplatsen i ett nytt fönster, en webbplatsinfo-knapp som tar dig direkt till Alexa-statistiken, en snabbhandsvisningsknapp och en länk till en databas över tidigare versioner av webbplatsen. Det finns även en miniatyrbild som visas bredvid varje sökning som visar den första sidan av innehållet på sidan i resultaten.

Förmodligen den mest användbara funktionen: om du klickar på knappen Snabb förhandsgranskning så kommer ett litet fönster att visas med webbsidan laddad inuti den. Förhandsgranskningsfönstret har samma fullständiga funktionalitet som om du regelbundet surfar på webbplatsen med hela fönstret och det kan ta lite tid för sidan att ladda. Konceptet är att inte surfa på webbplatsen från förhandsgranskningsfönstret, utan att låta dig se om det är det du letade efter utan att behöva öppna nya fönster.

Nederst till höger om Firefox visas en ny BetterSearch förstoringsglasikonen nu. Du kan klicka på den här ikonen för att ändra alternativ och inställningar för plugin-modulen.

Om det finns en speciell egenskap du inte kan lukta, kan du enkelt inaktivera den och stänga av förstoringsglasets ikon om du tycker det är obehagligt. När du har avaktiverat förstoringsglaset kan du komma åt dina inställningar från Verktyg> tilläggsmenyn i Firefox.