Installera enkelt Windows 7 Dual Booting med VHD-enhet

Jag har kört Windows 7 Release Candidate 1 i flera veckor nu och jag tror att jag äntligen kan börja prata om vad jag gillar.

Innan jag gör det menar jag att det bara är rättvist att först prata om hur allt du groovyReaders där ute kan enkelt installera Windows 7- riskfri så att du inte bara kan läsa om Windows 7 men också verkligen njuta av det!

Så, för att hålla sakerna enkla, är det som jag ska göra visa dig det enklaste sättet att installera Windows 7 Release Candidate för att testa och spela med samtidigt som du inte ringer med din nuvarande Windows Installer - även om du bara har 1 hårddisk i din dator. Detta kallas en DUAL BOOT config. Men i huvudsak kommer jag att visa dig hur du använder det inbyggda VHD-stödet i Windows 7 för att starta en fysisk maskin. Jag ska förklara mer nedan.

Låt oss börja!

Obs! För att skapa en dubbelstartsinstallation av Windows 7 behöver du minst 20 GB ledig plats på en av dina hårddiskar i ditt system.

1. Ladda ner Windows 7 RC. FYI - För de flesta datorer och applikationer borde du förmodligen bara hämta 32-bitarsversionen för nu. Om din dator är ~ 6-12 månader gammal skulle det vara trevligt att prova en 64-bitarsversion.

Under nedladdningsprocessen kommer du att bli uppmanad till ditt Windows Live ID. Om du har ett hotmail-konto använder du bara det. Annars skapar du bara ett Live ID och du får en produktnyckel för Windows 7 RC 1.

2. När nedladdningen är klar bränner du .ISO-filen till en DVD och startar om med DVD-skivan i enheten så att du startar upp från DVD-enheten.

3. Tryck på Skift + F10 när skärmen Installera Windows visas (som visas nedan.)

Nu ska vi bygga en virtuell hårddisk (.VHD) på din fysiska hårddisk.

4. Skriv diskpart i kommandofönstret

5. Skriv skapa vdisk-fil = c: win7boot.vhd maximum = 20480 typ = expandable och tryck Enter

Det enda du kanske vill anpassa i steg 5 är inställningen " maximum = 20480 ". Den här inställningen styr storleken på den virtuella hårddisken Windows 7 kommer att använda. 20480 = 20 spelningar som bör vara bra för att testa och installera några applikationer. Om du har hårddiskutrymmet kanske du vill öka detta till 40960. En sak att notera, när Windows 7 körs har du tillgång till de andra enheterna på systemet så att du kan reservera den virtuella disken för operativsystemet bara och alla appar kan installeras på den fysiska disken eller USB-enheten etc.

6. Skriv Välj vdiskfil = c: win7boot.vhd och tryck på Enter

7. Skriv bifoga vdisk och tryck på Enter

8. Skriv Avsluta och tryck på Enter

På den här tiden har du gjort en Virtual Disk på C: -drevet på hårddisken och fäst den så att Windows 7 Installer ser den när du installerar den. Om du vill ta en titt på ditt praktiska arbete,

Skriv Dir c: och tryck på Enter

Ok så nu var KLAR för att starta Windows 7-installationen med .VHD-virtuell enhet!

9. I fönstret Kommando (cmd.exe) , skriv Avsluta för att stänga kommandofönstret och klicka sedan på Nästa i fönstret Windows 7 Installera

10. Klicka på Install Now Button

11. Markera " Jag accepterar licensvillkoren " Radiobox och klicka på Nästa

12. Klicka på Anpassad (Avancerad)

13. Klicka på Disken med odelat utrymme som matchar den drivstorlek du skapade i steg 5 . I mitt exempel skapade jag en hårddisk på 20 GB (GigaByte) som visas nedan som Disk 1 . Detta är min. VHD Virtual Drive Jag kommer att vara dubbelstartad på. När du väl valt, klicka på Nästa

Obs! Du kan ignorera Windows-felet "Windows kan inte installeras på den här skivan"

HELT KLAR! Windows bör nu börja installera med .VHD-filen du skapade på din systemc-enhet för att bygga Windows 7-installationen som visas i skärmbilden till höger.

När installationen är klar och du startar om datorn, kommer Windows Boot-hanteraren att ge dig möjlighet att starta från ditt ursprungliga operativsystem ELLER starta Windows 7 från den .VHD-fil du skapade och installerade Windows 7 i. MYCKET GROOVY !!

Ta en titt på det här skärmbildet. Detta är verkligen coolt. När du har startat in i din Windows 7-maskin märker du att du kan se alla dina fysiska enheter. Faktum är att om du tittar på den fysiska disken där du lagrade .VHD (Virtual Hard Disk) ser du .VHD-filen som Windows 7 är installerad i! I mitt exempel nedan är C: min System Drive där Windows 7 är installerat på och D-enheten är min fysiska disk. Se Win7Boot.VHD-filen? Det är min C: Drive. Groovy ehh !! (och lite sinne blåser) ...

Vettigt? Frågor? Låt mig veta här eller i forumet!

Taggar: windows-7, installera, vhd, dual-boot, diskpart, rc, release, kandidat, virtuell hårddisk