IMdB: Internet Movie Database Marks 21 år idag, från Rags till Riches.

Idag, 17 oktober markerar Internet Movie Database-tjänsten 21-årsdag. Det har legalt vuxit upp - och skarpare än någonsin. Den nuvarande ägaren, Amazon, har så många filmströmmande tabletter och erbjudanden på bordet för semestern och vid januari 2012 CES-show kommer IMdB-integrationen sannolikt att spela i centrum.

Bra för grundare, Col Needham.

På detta datum 1990 lade IMdBs grundare och vd, sedan filmhobbyisten Needham, en widget till en populär newsgroup.rec.arts.movies USENET-nyhetsgrupp som lade till en snabb, sökbar skådespelare. Alla jag vet som använde den älskade det. Jag hittade min favorit 1990-talets kultfilm, Gadjo Dilo, där.

">

Eftersom Needham och IMdB var bland de första som hoppade på Internet, fortfarande preweb i 1992, var hans nya USENET-grupp rec.arts.movies filmdatabas en het destination.

IMdB körde ursprungligen på servrar i Cardiff, Wales, men utvidgades för länge. Och nu är det överallt - förutom Kina, som har infört restriktioner. Teknikproffs i sådana situationer kan bara få information via VPN eller proxy, men jag skulle inte rekommendera någon att köpa en annan nations lagar. Säg bara.

Glad en groovy födelsedag, IMdB. Du har mycket att vara stolt över.