HTC planerar två Windows RT-tabletter

HTC är rapporterat att bli allvarlig om Windows RT-tablettmarknaden, med två enheter planerade för tredje kvartalet nästa år.

Enligt en Bloomberg-rapport, som citerar en person som är bekant med företagets planer, planerar smarttelefontillverkaren två modeller - en 12-tums och en 7-tums en. Båda kommer att köra Windows RT.

Det skulle göra 12 tums modell en konkurrent för Microsofts egen yta, liksom Asus VivoTab RT-serien. Den 7-tums modellen kommer att bli den första Windows RT-surfplattan som är lika stor som Nexus 7 från Google, Amazonas Kindle Fire och Apples iPad Mini. Enheten rapporteras också att den inkluderar möjligheten att ringa telefonsamtal.

Medan HTC har varit ett viktigt namn på smarttelefonmarknaden har företaget varit tyst på tablettfronten. Android-modeller som Flyer och EVO View 4G orsakade inte mycket av rörelse på marknaden.

Men om den här informationen visar sig vara sant, kan HTC mycket väl ändra det. Företaget har säkert gjort gott samarbete med Microsoft i att utveckla Windows Phone 8X.