Amazon Prime Video App är nu tillgängligt i USA: s Google Play Butik

Amazon denna vecka lade tyst sin Amazon Video app till Google Play Butik för Android-användare i USA Tidigare behövde det lite arbete för att få Prime Video på din Android-enhet (såvida inte din Android-enhet är en brandtablett). Du behövde antingen att ladda det direkt eller hämta det via Amazon-underjordiska appen. Prime Video-appen har redan varit tillgänglig i över 200 länder, men Play Store i USA har varit det anmärkningsvärda undantaget.

Prime Video App för Android

Android-appen begränsar dig inte till att bara titta på innehåll via Prime. Du kan titta på och ladda ner TV-program och filmer du redan har köpt. Men till skillnad från iOS-versionen kan du faktiskt köpa ytterligare innehåll via Android-appen. Prime Video erbjuder obegränsad streaming av filmer och tv-program inklusive Amazon Originals och för den här säsongen ändå live streaming NFL Thursday Night Football spel.

Här är en titt på de listade Prime Video-appfunktionerna:

  • Ladda ner filmer och tv-program via Wi-Fi eller mobil för att titta var som helst, när som helst.
  • Kunder i Indien kan njuta av hundratals bästa Bollywood och regionala indiska hits som Sultan, Baar Baar Dekho, Kabali, Dhoom serien och mycket mer!
  • Visa IMDb-data om skådespelare, låtar och trivia relaterade till dina videoklipp under uppspelning med röntgen.
  • Ström det första avsnittet av valda TV-program gratis. Första episoden Gratis videor inkluderar reklam före och under dina videoklipp.
  • Prime medlemmar kan registrera sig för och strömma video från kanalabonnemang, inklusive HBO, SHOWTIME, STARZ och dussintals mer. (Endast USA)
  • Köp eller hyr videor från vår katalog med hundratusentals titlar, inklusive nya filmer och aktuella TV-program. (Endast USA, Storbritannien)

Medan du kan hämta appen på din Android-telefon eller -tabletter, är det ett stöd för Chromecast och Android TV (åtminstone för tillfället). Om du vill titta på Prime-videor på din stora skärm kan du strömma den till Chromecast via din dator som kör Chrome-webbläsaren. Eller kör det från en separat set-top-box eller streaming-stick som en från Roku eller en Fire TV. Amazon har meddelat att en Apple TV-version av Prime Video-appen är på väg.

Som Amazon Prime-medlem kommer prenumerationen inte bara med gratis 2-dagars frakt och streaming-video. Faktum är att det finns flera fördelar som du förmodligen inte ens använder. För att få ut mesta möjliga av din Prime-prenumeration, se till att du läser vår artikel om Amazon Prime-fördelar som du inte ens visste att du hade.

Är du en Android-användare och en Prime-abonnent? Ladda ner Amazon Video app på din enhet och låt oss veta vad du tycker om det i kommentarfältet nedan.