HTC Debuts Windows Phone 8X och 8S

Apples lansering av iOS 6 är inte den enda tekniska nyheterna idag. Idag i New York meddelade HTC sina första två Windows Phone 8-enheter, 8X och 8S.

Windows Phone 8X (bilden ovan) är företagets toppmoderna smartphone som kör det senaste mobila operativsystemet från Microsoft. Den drivs av en Qualcomm S4 1, 5 GHz dual-core CPU, med hjälp av 1 GB RAM.

Den har en 4, 3 tums pekskärm med en 720p Super LCD 2-skärm med Gorilla Glass 2 för hållbarhet. Skärmen har faktiskt fler pixlar per tum (ppi) än Apples iPhone 5. iPhone 5-skärmen är 1136 x 640 pixel upplösning på 326 ppi, medan HTCs 8xd-sport 1280 x 720 vid 341 ppi.

Det interna minnet är 16 GB, men den nya smarttelefonen har också ett microSD-kort. En 8 megapixel bakåtvänd och 2, 1 megapixel framåtvänd kamera är också ombord. Det är ljudet tillhandahålls av Beats Audio.

Dess mid-range telefon erbjudande är Windows Phone 8S. Det kör också Microsofts nya mobila operativsystem, men CPU: n är en 1 GHz dual-core Qualcomm S4 med 512 MB RAM och 4 GB lagring. Skärmen är 4 tum med WVGA-upplösning vid 800 x 480 pixlar. Minnet kan också expanderas via ett microSD-kort. Kameran är en 5 megapixel.

HTC avslöjade inte någon funktionalitet i Windows Phone 8 OS annat än startskärmen och det nämns inte om prissättning. Telefonerna är inställda att släppas i början av november.

Det är definitivt lanseringssäsong för nya tekniska gadgets. Apple har släppt iPhone 5, Nokia har Windows Phone 8-smartphones med trådlös laddning, Motorola har en Intel-driven Android-smarttelefon och Amazon släppt sin nya Kindle Fire HD. Plus det finns mycket mer på vägen ... vilken bra tid att vara en nörd!