Topp 10 utbildningsgåvaidéer för geekföräldrar med barn

Som en homeschoolingmor till en åtta år gammal ser jag alltid på möjligheterna att göra lärandet roligt och engagerande. Här är en lista över mina favoritspel och lärandeverktyg som jag har hittat som utövar hjärnan och fantasin.

Minecraft

Du har förmodligen hört talas om detta spel innan men om du inte har det, låt inte den blockerade pixellerade grafiken avaktivera dig, men det är genom design på grund av byggprinciperna och den totala storleken på möjliga världar som kan byggas. För ett exempel på vad som är möjligt, gör en sökning på YouTube för "Minecraft Timelapse - Arabius City". Jag är ständigt avskräckt över vad människor bygger med detta spel. Med över 8 miljoner inköpta nedladdningar kommer dina barn nog inte ens att märka grafikkens pixellerade natur.

Det är ett Sandbox-spel där en spelare kan vandra fritt genom en virtuell värld. Spelaren samlar resurser och kan skapa utarbetade städer, byggnader och världar. Vad många människor inte vet är att det finns en version som heter MinecraftEdu för skolor. Utbildare finner att Minecraft är effektiv för att engagera elever, kreativt tänkande och problemlösning. Spelbaserat lärande, virtuella världar och simuleringar dyker upp i innovativa skolor runt om i världen. Den är tillgänglig som en PC-nedladdning för knappt $ 30, liksom XBox, iPhone och iPad. Håll dig stillad eftersom skolversionen av Minecraft snart kommer att finnas tillgänglig för hemmabruk.

Magna-plattor

Dessa färgstarka geometriska block har magneter som låter dig skapa en oändlig mängd 3D-objekt och byggnader. Dessa magnetiska plattor undervisar rumsliga relationer, matematik, logik och problemlösning genom kreativ byggnad. Åh, och det är mycket roligt! Magna-Tiles är den mest sålda produkten på Lakeshore Learning-butiker och får rave recensioner från lärare som ett måste ha. Min 8-åriga dotter har 100-setet och verkar aldrig bli uttråkad med det.

Magna Tiles är lite dyr men den 32-bitars set kostar $ 50 och 100-setet är $ 130. Tillgänglig på Amazon skickar Lakeshore Learning också ut kuponger via deras e-postlista för att köpa på sin webbplats vilket kommer att medföra kostnaden för dessa.

Hypotrochoid Art Set

Hypotrochoids är matematiska mönster skapade av en punkt i en cirkel som rullar runt inuti en större cirkel. Groovy ... Självklart var jag tvungen att lägga till 70-talets återställningsobjekt här på . Denna super roliga konstuppsättning är billigt och kommer i ett litet paket. Varning - var noga med att du skyddar någon yta under ditt papper med något som ett urklipp eller en skissplatta. Min dotter etsade alltid vårt soffbord med lite grov spiralart.

Finns på Amazon för $ 8, 70 för åldrarna 6 och uppåt.

Smarty Myror Online Pre K Virtual Learning

Denna webbplats är avsedd för tidiga barndomsläsare. Det utvecklades av fem ledande experter från toppuniversiteter. Det är en CODiE-prisvinnare i kategorin Bästa utbildningsspel. Spelet är en virtuell värld där barn stöter på en mängd roliga forskningsbaserade aktiviteter, spel och instruktioner som bygger viktiga tidiga färdigheter för färdigheter. Som abonnent har du tillgång till rapporter som är tillgängliga via datatabellen som gör det möjligt för dig som förälder att identifiera ditt barns specifika styrkor och svagheter, samtidigt som du ger länkar till både gemensamma kärn- och statsstandarder och anrikningsaktiviteter för varje elev.

Klicka här för en 30-dagars gratis provperiod för nya kunder. Därefter är prenumerationen $ 49, 99 per år eller $ 29, 99 i 3 månader. Rekommenderas för åldrarna 4 och uppåt.

Lego Mindstorms NXT 2.0

Du behöver inte skrämas genom att bygga din egen robotik med Lego Mindstorms! Lego Mindstroms NXT är kompletta kit med allt du behöver för att bygga dina egna maskiner. Dessa kit innehåller alla Lego, mjukvara, hårdvara och detaljerade instruktioner som behövs för att slutföra upp till 4 robotar. Vid roten till Mindstorms Robotics Invention är den programmerbara tegelstenen skapad i den prestigefyllda MIT Media Lab. Rekommenderas för 10 år och äldre. Finns på Amazon.com

Qwirkle

Strategistyrningsspelet har vunnit många eftertraktade utmärkelser som föräldrars valpris, major fun award, Creative Child Magazine Award och Mensa Select Award. Qwirkle är ett spel av strategi där du gör poäng genom att bygga rader av block relaterade till form och eller färg. Det är lämpligt för åldrarna 6 och uppåt men utmanande nog att alla åldrar kommer att älska Qwirkle. Det är snabbt att lära sig men inte lätt att behärska. En # 4 bästsäljare för brädspelskategorin, du hittar den på amazon.com

Perplexus

Denna labyrint i en boll påminner mig om det klassiska labyrintspelet. En liten metallboll rullar runt på insidan, och det är ditt jobb att styra den bollen genom labyrinten till slutet. När bollen är balanserad i utgångsläget är det lätt att börja rulla runt banorna. När du har lärt dig de olika passagerna kommer du inse att trots att det är lätt att spela, är alla olika sätt att flytta runt ganska svår att behärska! Detta är nummer # 1 bästsäljande hjärnteater på Amazonas webbplats.

Finns på amazon.com. Rekommenderas för åldrarna 6 och uppåt.

Tillståndsspelet

Här är en annan favorit i vårt hus. Detta spel börjar på Penny och jobbar dig på aktiemarknaden. Detta har en liknande layout som Monopoly men lär på en nivå som barnen förstår. Spelarna kappar runt ombord och tjänar beslut om hur man spenderar sina pengar klokt. Barnen lär sig om inteckningar, intresse och startar egen verksamhet, medan de slår sig i färdigheter som tillägg och subtraktion. Mynt är i form av riktiga mynt som har förbättrat mina döttters pengarräkningskunskaper. Ca $ 17, 00 på Amazon. Åldrar 5-11 år gammal.

Kid Pix Deluxe 3D

Den här är ett annat prisbelönt spel. Kid Pix har funnits sedan 1989 för Apple Macintosh. Ja, jag spelade Kid Pix 1.0 .... Mina vänner pappa arbetade för teknikdepten. för det lokala skolområdet i Redmond, WA så jag hade obegränsat tillträde till all den pedagogiska programvaran som användes i skolorna, och det var min favorit. Den senaste versionen uppdateras med 3D-animering. Jag var förvånad över vad jag såg i projektdelen som gjordes av unga så unga som 5. Den har fått moderbolagets Choice Silver Award och Editor's Choice Award från Children's Technology Review. Prova det gratis med en 15 dagars provperiod. Full licens tillgänglig för Mac och PC för cirka $ 50 på Amazon.com eller på utgivarens webbplats.

Melissa och Doug Magnetic Responsibility Chart

Jag ser ansvarskartor som att träna dina barn för en framtid där alla kommer att använda Google eller Outlook-kalendrar. Den levereras med 18 chore magneter som: Gör din säng, gör dina läxor, sätt leksaker borta, borsta tänder och ingen whining. Söndag till och med lördag är listade till höger om ansvaret / målet där du kan placera en belöningsmagnet som består av ett leende ansikte. Barn följer exempel, så se till att de ser dig som använder din kalender dagligen. Min dotter älskar sitt diagram, det ger henne en känsla av prestation, vi håller den hängde på väggen i hennes rum där hon kan referera till det varje dag. Den är tillgänglig på Amazon. Rekommenderas i åldrarna 3 och uppåt.