Xbox Kinect Gets $ 40 Price Cut

Om du inte har en Kinect för din Xbox 360 än, är det nu dags att köpa en. Enligt Major Nelsons blogg har Microsoft permanent minskat priset för Kinect-rörelsen och röstsensorn från 149, 99 dollar till 109, 99 USD i USA.

Enligt bloggartikeln kommer priset också att minskas i Nordamerika, Latinamerika och Asien och Stillahavsområdet. Sedan den 4 oktober kommer priset på Kinect att minska i Australien och Nya Zeeland. Det finns inga specifika uppgifter om hur mycket det kommer att minskas inom andra områden, men du borde förvänta dig en jämförbar prisminskning som i USA.

Om du inte har en Kinect saknar du lite spel och konsolkontroll. Kinect-spelen kanske inte är för alla, det tar lite att vänja sig, men det finns mer än bara spelkontroll.

Det låter dig navigera genom Xbox 360 Dashboard menyer med hjälp av funktionen Röstigenkänning. Du behöver bara säga "Xbox" och det tar upp en meny på skärmen med kommandon du kan säga för att komma dit du vill vara.

Till exempel kan jag säga "Xbox, My Video Apps" då "Amazon Instant Streaming" och Amazon Video app öppnas. Sedan säger jag namnet på den film eller tv-program jag vill titta på och det börjar spela. Medan en show spelas kan jag styra uppspelningsfunktioner som Snabbspolning, Rewind, Paus ... etc. Jag trodde aldrig att jag skulle vilja prata med min Xbox, men efter att ha försökt det, vill jag inte hämta min controller eller Xbox-fjärrkontroll längre. Det är unikt och flytande menynavigationsupplevelse. Det gör ett bra jobb med röstigenkänning också. Ibland kommer det inte att känna igen vad jag säger, men det är sällsynt.

Den integreras med Microsofts sökmotor Bing. Du säger "Xbox Bing" då namnet på det media du letar efter. Till exempel, jag hade det sökande efter Star Trek. Det visar resultaten av spel, filmer, streaming video och jämn musik som finns på konsolen eller tillgänglig via Xbox Live.

Här är en video från Inside Xbox som förklarar hur röstkontrolltekniken fungerar och demonstrationer av den i åtgärd.

">

Hur är det med dig? Har du en Xbox Kinect än? Medför detta prisfall att du vill få en?