Så här uppdaterar du din Samsung Galaxy Epic 4G till Froyo utan USB eller OTA

Det har varit en lång väntan på Sprint-kunder som har förväntat sig uppdateringen sedan september i september. För de flesta var de övertygade om att telefonens Android-uppdatering skulle rulla ut inom den enda månaden eller två; som verkade helt trovärdigt med tanke på HTCs Evo 4G kördes redan version 2.2 av Android sedan sommaren 2010. Väntetiden är äntligen över, som under de senaste dagarna har Sprint rullat ut OTA-uppdateringar som innehåller den prisade Froyo, Android 2.2.1.

Incase du är inte i loop med det, Froyo ger en surfait av funktioner och buggfixar som alla som äger en avancerad Android-telefon borde ha börjat börja med. Det faktum att Galaxy-användare måste vänta så länge efter uppgraderingen är lite löjligt, men det kommer snart att glömmas nu när det är här. Så vad ingår alla i Android-uppdateringen? Här är några få höjdpunkter:

 • Förbättrad startskärm - Hela gränssnittet och utseendet har blivit ombyggda.
 • Förbättrat Exchange-stöd - Inkluderar fjärrkontroll, säkerhet och automatisk upptäckt
 • Flash Player 10.1 - Awesome, kan inaktiveras om du inte gillar att se Flash-annonser.
 • Ny låsskärm - Istället för mönster kan du använda lösenord eller PIN-koder i iPhone-stil.
 • Installera appar till SD-kortet - Spärrade appar kan springa på SD-kortet.
 • HTTP Progressiv streaming - Via StageFright
 • Övergripande förbättrad prestanda, batterilivslängd och Bluetooth.

Den en besvikelse som de har missat, är dock inget stöd för att ta skärmdumpar från enheten. Visst, du kan rotera din nya Froyo'd- telefon och använda en 3-partyapp för skärmdumpar-men jag hoppades på lite inbyggt stöd på detta från Samsung, och det ser inte ut som om det kommer att hända. Med det sagt ser allt bra ut och här är några skärmdumpar av 2.2.1 i aktion på Galaxy Epic 4G:

Kan inte vänta längre? Bypass Sprint och uppdatera det själv!

Jag kom precis av telefonen med en Sprint teknisk support rep som sa och jag citerar " Det enda sättet att uppdatera är att vänta på att uppgraderingen av luften visas på din telefon ."

Tja, bevisar än en gång att "teknisk support" -minioner vanligtvis aldrig vet vad de gör - här är hur du kan uppgradera din Samsung Galaxy Epic 4G till Froyo i bara några enkla steg.

Obs! Vissa har uttryckt oro över deras data. Den här metoden raderar inte dina data. Jag upprepar dina data, bilder, texter - allt är säkert . Detta är exakt samma som OTA-uppdateringen som Sprint automatiskt gör.

Varning: Sprint och Samsung har återkallat den här uppdateringen, nästan allt på det fungerar bra - men det kan orsaka att din videokamera störs. Vissa användare har rapporterat anslutningsproblem, men jag har inte personligen sett någon av dem.

Steg 1

Ladda ner Froyo Update.zip för Epic 4G. Detta uppdateringspaket kommer direkt från Samsungs officiella hemsida. (Det är listat som ett Mac-verktyg, men det är bara dumt ...)

UPDATE: Samsung återkallade uppdateringen så att filen inte längre är tillgänglig på den officiella hemsidan. Du kan fortfarande ladda ner en kopia av den från den här spegeln.

Steg 2

Kopiera den nyligen nedladdade update.zip till översta mappen på telefonens SD-kort. * Detta kan göras genom att plugga in din Galaxy Epic 4G till din dator via USB-laddkabeln som följde med den.

* Beroende på vilken Android-webbläsare du använder kan du förmodligen bara ladda ner den med din telefon med länken från steg 1 ...

Steg 3

 • Slå av telefonen.
 • Nu håll ned kameraknappen och båda volymknapparna ( upp och ner ), håll nu nu strömbrytaren nere.

Detta startar din telefon i återställningsläge.

Steg 4

 • Tryck på volymknapparna för att Markera tillämpa sdcard: update.zip
 • TryckHem- knappen för att välja den och starta uppdateringen.

Steg 5

Vänta… ca 3-5 minuter . Uppdateringen installeras .

Gjort!

Det var lätt eh? Nu kör din Samsung Epic 4G Froyo, aka Android 2.2.1. Prestanda är högklassig och många problem löses. Jag pratade med Beyond_Life om detta tidigare och han nämnde att eftersom det var en uppgradering direkt till 2.2.1 behöver man inte försöka Lag fixa enheten. Njut av din Froyo!