Fredag ​​Fun: Cloud, Artwork Meets Gaming

Har du någonsin tittat upp på himlen och märkt de många olika former som slumpmässigt bildar. Vad händer om du kan styra dessa former? Vad skulle du göra? I molnet kan du manipulera himlen för att göra puffiga formationer av dina favorit saker. Kanske vill du skapa din egen personliga tropiska storm, slåss vulkaner eller bara flyta runt i cumulus kuddarna - det finns många möjligheter. Och spelet är tillgängligt som en gratis nedladdning.

Cloud är inte ett nytt spel, det har faktiskt funnits i några år nu. Det skapades av Jenova Chen, tillverkaren av FlOw, tillbaka när han deltog i University of Southern California's Interactive Media Division. År 2006 tog det hem 3 priser för det innovativa tillvägagångssättet vid spel och har spelats in i flera speltidningar.

Cloud fokuserar på icke-våldsamma konstnärliga värderingar, och var en av de första av det snälla att gnista den stora kontroversen som ritar linjen mellan spel och konst. Visserligen, trots 2005-grafiken är det fortfarande ganska lätt på ögonen.

Atmosfären är rätt inställd och bakgrundsmusik passar perfekt. Som nämnts på gamedev.net:

Lägg till i långsam melodisk pianomusik och vacker vattenfärggrafik, och Cloud blir det enda avslappnande spelet jag någonsin kan komma ihåg att spela ....

Ta en titt på videon nedan för att se ett urval av Cloud-spel.