Är den e-post verkligen nödvändig? Verkligen?

Historien säger att det var ett företag som heter Atros, ledningen var övertygad om att anställda slösade bort stora mängder tid på att göra e-post. Så de utplånade alla e-postmeddelanden. Resultatet? E-postanvändningen minskade med 20 procent. Och det var med ett förbud!

Jag skulle inte tro det här helt för att jag inte kan hitta ett företag som heter Altos om jag inte räknar ett bilgarage jag kom över, och det verkar knappast som den typ av verksamhet som har problem med e-post. Eller e-post alls.

Jag tenderar dock att tro, på grund av bevisen på mina egna sinnen. Tala inte ens med spam. Det finns alla de "humoristiska" e-postmeddelandena som vänner och släktingar skickar till mig utan att ens försöka säga "Hej". Det handlar helt enkelt om att kunna klicka på "Vidarebefordra" snabbt och ha en adresslista ägnad åt skämt.

Och få mig inte igång på bilder av hundar och katter och skrynkliga munstycken - även om du måste erkänna, kan några av de små kattungarna vara väldigt darn söta! Det här är jag som såg det .... Glöm det. Jag skickar bara en kopia till dig.

Och det finns alla nyhetsbrev och andra flöden som jag bara har mig att skylla på. Av någon anledning på olika tider tyckte jag att det skulle vara intressant att få regelbunden information om världen av sällsynta jordartsmagneter, elektroluminescerande sträng, fjordkryssningar, de senaste trenderna i typografi, hur man hittar ätliga vilda svampar, hur man behandlar svampförgiftning, förskott vid behandling av rastlösa bensyndrom, och när som helst en MG-T-serie annonseras till försäljning.

Men jag behöver inte övertyga dig, gör jag? Du är i samma ätik. Vi är alla. Det är därför vi alla ska skriva ut och stifta till väggen denna infografiska skapad av OnlineITDegree.net. Faktum är att du ska maila en kopia till alla dina kontakter.