Så här uppdaterar du kamerans firmware på en Android Samsung Galaxy

Android är ett groovy operativsystem, men jag tror ofta att tillverkarna ges för mycket utrymme vad gäller hur mycket av sin egen programvara de kan skicka på enheterna. Samsung är inget undantag, och därför kan det ta några extra steg för att få telefonen helt uppdaterad. Firmwareuppdateringar är viktiga eftersom de kan fixa fel, förbättra kompatibiliteten och öka prestanda.

I en ny version av Android 2.2.1 uppdaterade Samsung en felaktig version. Detta resulterade i många problem för vissa, och få för andra. Likväl likvärdig är dock att videokameran antingen slutat fungera eller blev extremt instabil för användare med Epic 4G-varianten.

Tack och lov, Samsung släppte en kameraspecifik firmwareuppdatering som för det mesta skulle åtgärda problemet. Jag säger "för det mesta" eftersom kameran fortfarande är lite långsam, men jag bekräftade att den fungerar nu.

Okej, låt oss uppdatera!

Steg 1

På din startsida, tryckApp-lådan . En gång i app-lådan, tryckKamera- appen.

Steg 2

I kamerappappet Tryck på knappen Inställningar längst ned till vänster. *

* Om den här knappen inte är synlig Klicka på sidpilen så att den glider ut.

I kamerainställningar trycker duskiftnyckeln och trycker sedan på nedåtpilen och trycker på knappen Fastvarekontroll.

Steg 3

Nu, äntligen, kommer du att vara på skärmbilden för firmwareuppdatering. Det första du behöver göra är att trycka på kontrollversion via nätverk . Du får se ett litet snabbmeddelande som läser " Det kommer att ske en extra avgift. Kommer du fortsätta? " Tryck på Ja .

Om avgiften är det ingen avgift: Förutom att det är skrivet i helt trasigt engelska (Samsung är från Korea trots allt), har jag ingen aning om vad det här pratar om. Ingenstans noterar det något om ett pris, och jag har inte hört talas om att någon faktiskt debiteras något på deras telefonräkning för detta. Du behöver aldrig ge Samsung din kreditkortsinformation, så jag tror att det bara är kvar över fragment av programvara som inte borde vara där.

När du är klar med att kontrollera versionen via nätverket kan du utföra en faktisk firmwareuppdatering . Återigen ser du samma fake-fee-fönster, tryck bara på Ja .

Steg 4

Din telefon kommer att ansluta till något tvetydigt Samsung-nätverk, och då kommer det att ge dig information om en app som heter CameraFirmware_OZ. Peka på orange installationen och sedan på nästa skärm Klicka på Installera igen.

Obs! De behörigheter som ansökan begär är samma rättigheter som kameran redan har. typ av meningslös att fråga verkligen ...

Steg 5

Varning : Innan du börjar, se till att telefonen har en anständig batterilivslängd eller är ansluten till en laddare. Om din telefon slår av under installationen av kamerans firmware kan den göra din kamera oanvändbar.

När kamerans firmware-app är installerad kan vi nu använda den för att installera den riktiga firmware. Peka på Öppna från kamerans firmware-app och sedan startar installationen. Den totala inställningstiden bör vara cirka 3 minuter.

Steg 6

När fast programvaran slutar uppdateras ser du ett litet framgångsfönster, tryck på OK och din telefonapp startar om sig själv. Nu när du har fast programvaran helt installerad, frågar kamerans firmware-app om du vill att den ska avinstallera sig. Eftersom vi inte behöver det längre, varför inte? Tryck på OK .

Gjort!

Nu måste din Samsung Galaxy ha uppdaterad kamera-firmware. Det här kan inte helt fixa bildfrekvensproblemet, men det kommer att hjälpa till. Detta bör också förhindra att dina inspelningar från rakt bort kraschar under en inspelning.

Kanske en dag kommer telefonproducenterna att få memo: " Du är ett hårdvaruföretag, bara bygga telefonen. Låt ett mjukvaruföretag (Google) hantera ALL programvara.