Apples enheter som kör iOS 8 kommer att köra iOS 9

Apple höll idag sin årliga World Wide Developers Conference, mer känd som WWDC. Om du råkade sakna nyckeln och vad som meddelades, se till att läsa vår recapartikel: Apple WWDC Keynote: Vad du behöver veta.

Under evenemanget meddelade företaget iOS 9, som är den senaste versionen av mobila operativsystemet för iPhone och iPad, och som ska släppas under hösten. Det visade också några av de nya funktionerna som kommer. En annan bra del av nyheter från Apple för iPhone, iPad och även 5: e gen iPod-användare, är att den kommer att köras med vilken enhet som helst som kan köra iOS 8.

I sitt pressmeddelande idag sa Apple att iOS 9 kommer att bli en gratis programuppdatering för "iPhone 4s och senare, iPod touch 5: e generationen, iPad 2 och senare, iPad mini och senare. Funktioner kan ändras. Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla språk. "

Det här är bra nyheter för er som redan har en av dessa enheter och ser inte fram emot att lägga ner ännu mer pengar för att få det senaste mobila operativsystemet.

Tänk på att vissa av de äldre enheter som iPhone 4S kämpar för att köra iOS 8, och äldre enheter kan inte utnyttja alla nya funktioner i iOS 9.