Uppdateringsfunktionen för Windows 10-skapare: Windows Defender Security Center

Microsoft släpper ut en ny universell app för Windows 10 säkerhetsinställningar som heter Windows Defender Security Center. Det är för närvarande tillgängligt för Windows Insiders som börjar med Build 15014 och kommer att inkluderas i Windows 10 Creators Update för alla i vår.

Här är en tidig titt på de nya funktionerna och vad du kan förvänta dig. Tänk på att några av funktionerna och gränssnittsaspekterna kommer att variera när den stabila versionen släpps.

Vad är Windows Defender Security Center?

För att inte förväxlas med Windows Defender-skrivbordsapp, är den här nya funktionen en UWP-app som fungerar som en instrumentpanel som ger dig en överblick över hur säker datorn är, prestanda och hälsa och de skydd du har på plats.

Microsoft introducerade denna nya funktion tidigare i veckan i ett blogginlägg:

I uppdateringen av Windows 10 Creators introducerar vi en ny upplevelse som heter Windows Defender Security Center för att göra det enklare för dig att visa och kontrollera säkerhetsskyddet du väljer och bättre förstå säkerhetsfunktionerna som redan skyddar dig på din Windows 10-enhet. Windows Insiders kan utforska denna erfarenhet nu under Alla appar på Start-menyn och ge feedback via Insider Feedback hub.

Kolla in Windows Defender Programschef Shekhar Saxena förklara de kontroller och funktioner som finns tillgängliga:

">

Använda Windows Defender Security Center

För att starta det, klicka på Windows-tangenten och skriv: försvarare säkerhetscenter och klicka eller tryck på resultatet längst upp. Se till att du väljer alternativet "Trusted Windows Store app" och inte skrivbordsversionen.

Om du kör en Insider-byggnad visas följande meddelande när du först startar det, så att du vet att detta fortfarande är ett pågående arbete. Klicka bara på OK.

När instrumentbrädan öppnas hittar du vad Microsoft hänvisar till som de fem pelare som ger dig kontroll över enhetens säkerhets-, hälso- och säkerhetsupplevelser online.

Virus- och hotskydd : Detta ger en ny syn på dina antivirusskydd - oavsett om det är det redan ingår Windows Defender Antivirus (WDA) eller tredje parts säkerhetsprogram. Från den här skärmen kan du se skanningsresultaten från WDA eller starta antivirusprogrammet från tredje part. Om din tredje parts AV-programabonnemang upphör att gälla, kommer Windows Defender Antivirus att sparka in för skydd tills du prenumererar.

Enhetsprestanda och hälsa : Det här avsnittet ger en översikt över dina senaste Windows-uppdateringar, drivrutiner, batterilivslängd och lagringskapacitet. Det ger också möjlighet att göra en Windows Refresh. Om sakerna går fel på ditt system och du vill börja med en ren installation, men behåll alla dina filer och inställningar, kan en uppdatering hjälpa till med prestanda.

Brandvägg och nätverksskydd : Detta ger dig all information om nätverksanslutningarna och aktiva Windows Firewall-inställningar. Det ger också länkar till felsökningsinformation för nätverket.

App- och webbläsarkontroll : Gör att du kan justera inställningarna för Smart Screen för appar och webbläsare för att hjälpa dig att hålla dig säkrare online genom att varna för potentiellt skadliga webbplatser, hämtningar och andra appar och filer från Internet.

Familjealternativ : Detta ger dig ett enkelt sätt att ansluta till familjealternativ som finns tillgängliga online. Den länkar dig till information om alternativ för hur du ställer in tidsgränser för skärmen, aktivitetsrapporter för dina barns onlineaktivitet och ger dig ansvaret för vilka appar och spel som kan köpas.

Kom ihåg att det fortfarande är ett pågående arbete. I den nuvarande Insider-byggnaden är det typ av nakna ben och det var svårt att hitta först. Men allt ska strykas ut och vara fullt fungerande när den slutliga versionen av Windows 10 Creators Update släpps senare i år. Jag gillar den här ideen om en central plats för att hitta viktiga säkerhetsinställningar mot att de sprider sig över hela operativsystemet.

Vad tycker du om den nya funktionen som kommer till Windows 10? Låt oss veta i kommentarerna nedan.