Hur SMS från din dator via din Android-enhet

Textmeddelanden är bra om du är på språng och alltid har din telefon praktisk. Det finns emellertid några fall när vi inte är med våra telefoner - vare sig det är valfritt eller oavsiktligt. Om du äger en Android-smartphone har du tur. En app som heter MightyText erbjuder en snabb och enkel lösning.

MightyText är en app för Android-telefoner som låter dig komma åt dina textmeddelanden från en webbläsare. Det är gratis och kräver inte att du registrerar eller installerar någon ytterligare programvara. Så här börjar du:

Från din Android-telefon

Först installerar du MightyText på din Android-telefon.

Välj det Google-konto du vill koppla till appen. Detta är huvudkontot som är inställt på din telefon. Tryck på Komplett installation.

En skärm bekräftar att din telefon är länkad till MightyText, med instruktioner om vad du ska göra nästa. Det är allt. Du kan stänga appen genom att trycka på Back-knappen.

Från din webbläsare

För att komma åt dina textmeddelanden från en webbläsare, gå till https://mightytext.net/app. Länken leder dig till en inloggningssida för Google. Ange dina uppgifter och klicka på Tillåt åtkomst på nästa sida.

På nästa sida visas MightyText-startskärmen. Härifrån kan du skriva ett nytt meddelande eller se din inkorg.

Popup-meddelanden ses också i nedre högra hörnet när ett nytt meddelande har tagits emot. Du kan ändra popup-inställningar genom att klicka på skiftnyckeln i det övre högra hörnet av rutan.

För att svara på ett meddelande, skriv bara in svarfältet längst ned och klicka på Skicka.

Du kan också ändra hur du skickar eller tar emot meddelanden från appens inställningssida som finns i den övre menyraden.

Observera att sändning av textmeddelanden med hjälp av MightyText-webappen fortfarande medför avgifter från din operatör, eftersom det bara synkroniserar information från din Android-telefon.

MightyText har varit en pionjär för SMS-synkronisering, och när jag först försökte det för några månader sedan var jag lite undervårdad. Den senaste versionen är dock bättre, och det känns verkligen som en riktig Android och webbapp med solid funktionalitet. Om du är typen att glömma att föra din telefon med dig, är den här appen en livräddare.