Så här visar du dolda filer och mappar i Windows 10

Microsoft, som standard, döljer viktiga applikationsfiler och mappar i Windows för att hålla användare oavsiktligt raderade dem. Men om du är teknisk kunnig och behöver ändra filer för appar eller felsökning, finns det tillfällen då du behöver tillgång till vissa objekt som är dolda.

Detta är inte en ny övning i Windows 10 på något sätt. Vissa filer och mappar har dolts i alla tidigare versioner av Windows.

Visa dolda filer och mappar i Windows 10

Det är lättare att komma till alternativen Arkiv och mappar än vad som var i Windows 7. Det är givetvis som med alla saker Windows, det finns flera sätt att komma till en viss plats. Men här ska jag visa dig hur du gör det med appen Inställningar som är avsedd att vara den nya kontrollpanelen från tidigare versioner.

Starta appen Inställningar och starta i sökfältet: visa dolda filer och mappar . När du kommer till "dold" borde du se resultatet visas.

Dialogrutan Fil och mappalternativ som du har sett i tidigare versioner av Windows öppnas på fliken Visa. Därifrån välj "Visa dolda filer, mappar och enheter" och klicka på OK.

Här kan du också få dolda systemfiler att visas, men om du inte felsöker eller behöver komma till något djupt i Windows 10, rekommenderar jag att du lämnar dem dolda.

Här är en titt på appen Inställningar i den kommande uppdateringen för Windows 10 årsjubileum (på grund av sommaren) där jag har ställt in det nya mörka läget.