Facebook Tips: Dela filer med vänner och kollegor

Facebook är bra för att dela bilder, hålla kontakten med familjen och hitta gamla gymnasievänner, men det kan också vara ett produktivitetsverktyg. Medan meddelandetjänsten är bekväm är det ofta överlookade funktionen möjligheten att dela filer med vänner och kollegor.

Facebook File Sharing Feature

Processen att dela filer med andra är enkel, när du vet var du ska titta, och det finns ett par sätt att göra det. Öppna chattrutan med den vän du vill dela filer med.

Klicka sedan på alternativknappen (växelsymbol) längst upp till höger i chattfönstret och välj Lägg till filer .

Det öppnar File Explorer och du kan bläddra till platsen för filen / filerna som du vill dela. Ja, du kan dela flera filer.

Eller om en fil är tillgänglig är det enkelt att dra och släppa det i chattfönstret.

Hur som helst du går om det, kommer du att se filerna som sitter i en slags kö längst ner i chattfönstret. Vid denna tidpunkt kan din vän inte få dem, du måste först dela ett meddelande med dem och trycka på Enter.

Då ser du filerna som en bubbla i chattfönstret som i bilden nedan.

Det är allt det finns! Det är definitivt inte ett fullvärdigt produktivt verktyg som Slack. Men vem trodde någonsin att Facebook kunde användas för något mer produktivt?

Vad tar du med? Skulle du använda Facebook för att vara produktiv, eller kanske bara använda den i en nypa? Eller kanske inte alls eftersom du verkligen litar på Facebook med någonting? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta dina tankar.