Så här sparar du pengar på utskrift från Google Chrome

Hur många gånger har du skrivit ut en artikel från en webbsida, som bara vill ha artikeln själv och har alla annonser, länkar, kommentarer? Det äter mycket skrivare bläck och papper, och spenderar tid och pengar. Vi har visat dig hur du bara skriver ut vald text från en webbsida. Här är en utskrift Utskriftsvänlig tillägg för Google Chrome som låter dig välja precis vad du vill skriva ut från en sida. Eller gå helt papperslös och spara en sida som PDF.

När du har installerat tillägget ser du en grön skrivarikon bredvid adressfältet.

Klicka bara på ikonen när du vill skriva ut en webbsida. Du ser att allt extra innehåll, förutom själva artikeln, har försvunnit. Mer än det, om du vill bli av med fler saker (vare sig det är en bild, ett textblock eller något annat du kanske inte vill skriva ut), klicka bara på det och det kommer att försvinna. Du kan även styra textstorleken och minska den, för att spara på papper och bläck (eller toner).

Om du vill gå helt papperslös kan du spara artikeln som en PDF-fil. När du laddar ner PDF-filen kommer du att se en annons, men hej, det är en praktisk gratis förlängning.

Och medan vi pratar med utskrift, så här skriver du ut från din Google Nexus 7, med hjälp av Google Cloud Print.