Så här ändrar du användaragentsträngen i Microsoft Edge, Chrome, Firefox, Opera, Internet Explorer eller Safari

När du laddar upp en webbsida som utförs en lista med kontroller för att bestämma plattformen (macOS, Windows, Linux), webbläsare (Microsoft Edge, Chrome eller Safari for iOS) och systemtypen (x86 PC, Galaxy Tab, iPhone / iPad). Detta hjälper webbutvecklare att optimera sina webbsidor för de olika enheterna. Du ser sannolikt skillnaden när du laddar vår hemsida i Microsoft Edge på en Windows 10-dator mot Chrome på en Android-smarttelefon.

Vissa delar av en webbsida som du hittar i en skrivbords-webbläsare finns inte alltid i en mobilversion; om det här är för enklare navigering eller för att säkerställa att sidan laddas ordentligt på enheten. En egenskap hos webbläsare som heter användaragentsträngen gör att detta händer. Webbutvecklare använder denna funktion i sina webbläsare för att testa hur deras webbplatser kommer att se ut och arbeta på olika plattformar utan att egentligen äga den enheten. Detta kan också vara användbart för slutanvändare som kanske behöver komma åt en webbplats som inte stöds av deras webbläsare. I den här artikeln visar vi dig hur.

Så här ändrar du webbläsarens användaragentsträng i Windows 10, MacOS eller Linux

Microsoft Edge och Internet Explorer

Det finns flera sätt att få tillgång till utvecklingsverktygen i Edge. Det snabbaste sättet är att trycka på F12 på tangentbordet. Ett annat sätt är från menyn Fler åtgärder (...)> F12 Utvecklarverktyg.

Markera fliken Emulering och klicka sedan i listrutan Användaragentens sträng .

Välj en lämplig webbläsare du vill testa in. Både Edge och Internet Explorer stöder en mängd olika lägen, inklusive Opera, Safari, Firefox och Chrome. När du väljer den, uppdateras den sida du surfar i realtid, så att du kan se hur den beter sig i den specifika webbläsaren.

Google Chrome och Opera

I Chrome kan du snabbt öppna verktygen Utvecklare genom att trycka på Control + Shift + i . Om du vill göra det från menyn, klicka på menyn Anpassa och kontroll i övre högra hörnet ....

... klicka sedan på Fler verktyg> Utvecklarverktyg.

Klicka på den vertikala elliptiska menyn längst ner i fönstret och klicka sedan på Nätverksförhållanden .

Markera fliken Nätverksvillkor och avmarkera välj automatiskt.

Klicka i rutan Anpassad lista och välj sedan önskat webbläsarläge.

Operans utvecklingsverktyg är baserade på Chrome, men det är lite lättare att komma åt det. Klicka på Visa> Visa utvecklare-menyn. Klicka på rullgardinsmenyn Utvecklare och klicka sedan på Utvecklarverktyg.

Mozilla Firefox

Till skillnad från Chrome, Opera, Edge och IE har Firefox inte ett användarvänligt sätt att snabbt byta användaragentsträngen. Du måste ange inställningarna om: config och sedan ändra användaragentsträngen manuellt. Om du redigerar konfigurationen manuellt, så rekommenderar jag dig att använda en snabb och enkel tillägg. Gå vidare till Add-ons för Firefox-webbplatsen och leta efter användaragentsträng.

Det finns ganska många tillägg till Firefox som låter dig ändra användaragentsträngen, men jag hittade User -Agent Switcher som den mest accepterade med många bra recensioner. Det finns tillägg med liknande namn, så leta efter versionen med klotikonen och ett nätverksrör bifogat. Klicka på Lägg till i Firefox.

Klicka på Lägg till.

Klicka på ikonen User Agent String i Add-ons-menyn. Välj skrivbords webbläsare och operativsystemplattform för att visa önskad webbplats. Det är allt som finns där.

Safari på macOS

I Safari på macOS måste du aktivera utvecklingsmenyn först. För att göra det, öppna Safari-menyn> Inställningar> Avancerat flik. Fönstret längst ner i fönstret markerar rutan Visa utveckla i menyraden .

Klicka på Utveckla> Användaragent och välj sedan önskad webbläsare.

Slutsats

Så, det är så du kan ändra eller ändra din webbbläsares användaragentsträng. Det är inte bara för utvecklare, det kan faktiskt vara användbart för scenarier där specifikt innehåll är dolt som normalt är tillgängligt på en annan plattform. Om du till exempel vill ladda ner ISO-filer direkt från Microsofts nedladdningssida på Windows, kräver Microsoft att du använder Media Creation Tool. Men om du ändrar användaragentsträngen kan du ladda ner ISO-bilden direkt om sidan upptäcker en annan plattform som Linux eller MacOS.

Hittade du det här tipset användbart? Låt oss veta vad du tycker i kommentarerna.