Android: Norton Mobile Security Review

Ända sedan det första Android-trojanska viruset har det ökat intresse för säkerhet på mobila enheter. Norton, ett ganska välkänt säkerhetsföretag på PC-sidan, har en gratis Android App på Google-marknaden, vilket är ganska populärt med över en miljon nedladdningar. Att jag behöver en AV-klient på min telefon, låt oss ta en närmare titt och se om det är värt att installera.

Norton Mobile Security innehåller flera snygga funktioner, inklusive stöldskydd, anti-malware, samtalsblockering och webbskydd. Norton säger att programvaran kan hitta din telefon när du förlorar den, låsa telefonen om du tror att den är stulen och skydda dig mot oönskade samtal eller texter. Det låter bra i teorin, men från en gratis Norton-app är det för bra att vara sant? Enligt min testning .... ja.

Den första skärmen du ser när du laddar ner Norton Mobile Security-appen visar direkt att hälften av funktionerna som annonseras inte kommer att vara tillgängliga om du inte uppgraderar till "Full Version". Priset är inte listat förrän du gör det till Google Play Butik prenumerationssida, vilket visar att det är 30 dollar per år . Om samma pris som andra Android-antivirus-sviter. Men låt oss fokusera på de fria funktionerna, eftersom appen är listad som fri trots allt.

Appen har 2 gratis funktioner, Anti-Theft och en Anti-Malware-skanner. Efter en snabb titt genom Anti-Theft-verktyget är den enda fördel jag kan hitta, det låter dig låsa telefonen via ett SMS (SMS). Det är allt? Seriöst Norton! Jo, det är bara en besvikelse.

Den andra lediga funktionen är Anti-Malware-skannern. Tyvärr blev det uppenbart mycket snabbt att skannern inte övervakar filstrukturen på din Android-telefon, utan bara söker efter vilka appar du har installerat. Jag vill inte gå all-out negativ på Norton här, men den här funktionen är helt användbar för användare som hänger ut exklusivt från Google Play-marknaden. Google skannar noggrant varje app på sin marknad, så det finns inget behov av denna typ av virusskanner. Även om du laddar ner appar från en annan källa kan det vara bra att jag antar.

Totalt var jag inte imponerad av Norton Mobile Security-paketet. Utan en betald prenumeration görs appen nära användbar och mer nedslående är att en betald prenumeration endast gäller för en enda Android-enhet. Om du vill köra den på din surfplatta eller 2: a telefon blir det en annan avgift. Jag tyckte att det var vilseledande och med tanke på detta bör denna app inte listas som gratis längre än de "gratis" magasinapparna på Amazon-marknaden. Utrustad med en fullständig prenumeration, appen brukar vara ganska användbar - men vi sparar det för en annan omgång av recensioner. Med det sagt kan jag bara rekommendera det för närvarande:

Norton Mobile Security App Hämtningssida