Så här tar du bort personliga metadata från filer med Windows 7

Med mest moderna konsumentprogram är det ganska vanligt att samla saker som Geolocation, Metadata, taggar etc. Medan typiska taggar och andra metadata som är lagrade i filer och dokument är idealiska för sökning, när det kommer dags att dela dina filer, kan vissa metadata utgöra en integritets- eller säkerhetsrisk.

Lyckligtvis innehåller Windows 7 en inbyggd funktion för att rensa vissa metadata från filer. Tidigare fanns den här funktionen bara i Microsoft Office, så det är trevligt att se Microsoft inkluderade det i kärnan OS också! Låt oss ta en titt på hur det fungerar!

Så här rensar du personliga metadata från datafiler och dokument W / Windows 7

1. Välj en eller flera filer och högerklicka på en fil. Från snabbmenyn som visas Klicka på Egenskaper.

2. Klicka på fliken Detaljer i fönstret Egenskaper. Här ser du en lista över alla data som är lagrade i filen. ibland blir det omfattande, och andra gånger kanske det inte är. Klicka på Ta bort egenskaper och personlig information.

Obs! Informationen visas inte exakt här om du tittar på egenskaper för flera filer

3. Välj Skapa en kopia med alla möjliga egenskaper borttagna alternativ, klicka sedan på OK .

Nu kommer du att ha en helt ny fil (er) med " - copy" som läggs till i slutet av namnet. Om du inspekterar informationssidan ser du att alla personligt identifierbara data är borta! Tänk på att detta bara rensar metadata. om du har potentiellt känslig information eller bilder i filen måste du eliminera dem också.

Ahhh ... allt rent!