6,5 miljoner LinkedIn Lösenord Läckt: Hur Byter Du Nu

Om du är LinkedIn-användare har du all anledning att snabbt logga in på ditt konto och ändra dina lösenord. Varför? Tja, för att ett ganska allvarligt antal krypterade lösenord för tjänsten har läckt ut online.

De cirka 6, 5 ​​miljoner lösenorden (krypterad som de kan vara) har gjort sig till ett ryskt hackersforum. Norges Dagens IT (Google Translated) säger att inte mindre än 300 000 av lösenorden redan har dekrypterats. Lösenorden i filen har hashed med SHA-1-algoritmen och filen innehåller inte e-postadresser. Graham Cluley, från webbdatasäkerhetsbolaget Sophos, säger dock att det kan antas att angriparna kan ha samma data också. Han kallade också övningen av att använda samma lösenord för flera webbplatser som ett "recept på katastrof".

Hackare tenderar att lägga in krypterade filer online i ett försök att få hjälp att dekryptera dem.

LinkedIn har sagt i en Tweet att det undersöker, men det kan inte bekräfta ett säkerhetsbrott för tillfället. Det finns användare som svarar på tweeten och säger att de har hittat sina lösenord i listan.

Det bästa med att göra just nu är att ändra ditt LinkedIn-lösenord - snabbt. Om du använder samma lösenord för andra webbplatser ändrar du också dessa lösenord.

Ändra ditt LinkedIn-lösenord

Logga in på ditt LinkedIn-konto, sedan högst upp på vänster, placera markören över ditt namn och klicka sedan på Inställningar.

På skärmen som kommer upp klickar du på Konto och sedan Ändra lösenord.

Ange nu ditt lösenord, det nya lösenordet och bekräfta sedan det nya lösenordet. Klicka sedan på Ändra lösenord och du är helt inställd.

Det är inte för svårt, men det kan rädda dig en hel del problem. En bästa praxis är att skapa ett starkt men ändå lätt att komma ihåg lösenordet.