Getty Images lanserar inbäddar och tillåter fri användning av sin världsberömda bild

">
Tidigare idag har Getty Images, företaget som är känt för sin världsberömda nyheter, sport, underhållning och kreativ fotografi, släppt en bomb på branschen genom att släppa en ny funktion på sin webbplats GettyImages.com, som låter dig lagligt bädda in sina bilder online gratis.

Även om inte alla Getty bilder är tillgängliga ännu via den kostnadsfria inbäddatjänsten finns tiotals miljoner bilder, inklusive tusentals bilder som just fångats från Sochi Winter Olympic Games nu tillgängliga.

Detta är verkligen ett historiskt ögonblick för många av oss i blogosfären som historiskt sett aldrig har haft tillgång till kvalitets digitala bilder. För det första har detta beror på kostnad kontra tillgänglighet som nu inte kommer att vara ett problem för många framåtriktningar.

">

Andra webbplatser som YouTube har använt iFrame Ebeds i många år, så Getty Wisely försökte inte hitta hjulet igen med genomförandet. För att fånga inbäddningskoden klickar du enkelt på den lilla inbäddningsikonen under en bild och en popup visas som innehåller iframe-inbäddningskoden.

Enligt de uppdaterade användarvillkoren kan inbäddade bilder användas på någon webbplats, blogg eller social media-plattform. Som sagt, åtminstone från och med idag, inbäddade bilder användningen är begränsad till icke-kommersiell, redaktionell användning.

Embedded Viewer

Om det är aktiverat kan du bädda in Getty Images Content på en webbplats, blogg eller social media-plattform med den inbäddade betraktaren ("Inbäddad Viewer"). Inte alla Getty Images innehåll kommer att vara tillgängligt för inbyggd användning, och tillgängligheten kan ändras utan föregående meddelande. Getty Images förbehåller sig rätten att, efter eget gottfinnande, ta bort Getty Images Content från den inbäddade Viewer. På begäran accepterar du att vidta snabba åtgärder för att sluta använda Embedded Viewer och / eller Getty Images Content. Du får bara använda inbäddade Getty Images innehåll för redaktionella ändamål (betydelse för händelser som är nyhetsvärda eller av allmänt intresse). Innehåller Getty Images Innehåll får inte användas: (a) för kommersiellt syfte (till exempel i reklam, kampanjer eller merchandising) eller föreslå godkännande eller sponsring; (b) i strid med någon angiven begränsning (c) på ett ärekränkande, pornografiskt eller på annat sätt olagligt sätt eller (d) utanför kontexten för den inbäddade betraktaren.

Getty Images (eller tredje part som agerar på dess vägnar) får samla in data relaterad till användandet av den inbäddade viewern och det inbäddade innehållet i Getty Images och förbehåller sig rätten att placera annonser i den inbäddade vyn eller på annat sätt tjäna pengar på användningen utan kompensation till dig.

Nu tillbaka till olympiska vinterspel och mitt favoritskott!

">