Så här återskapar du ditt Windows Media Player 12-bibliotek

Om du har en Xbox 360 eller en Windows Mobile-telefon, så är din bästa satsning på att synkronisera all din musik och media Windows Media Player 12. Tyvärr har du kanske stött på problem att uppdatera ditt bibliotek och hålla sakerna städa.

Men med dessa enkla steg kan du bygga om ditt musikbibliotek på bara några få klick.

Så här återuppbygger du Windows Media Player 12-biblioteket

Steg 1 - Inaktivera Windows Media Player Network Sharing Service

Först och främst, se till att Windows Media Player är stängd. För att starta, klickaWindows Start-menyn Orb och skriv services.msc i sökrutan. Tryck sedan på Enter för att öppna fönstret Tjänster .

I fönstret Tjänster hittar du Windows Media Player Network Sharing Service. För att inaktivera den, högerklicka på den och välj Stopp . En liten dialogruta kan visas tillfälligt medan processen slutar.

Steg 2 - Ta bort bibliotekets databasfil

Håll fönstret Tjänster öppet; Vi behöver det igen senare, för att återaktivera den här tjänsten efter att vi först tagit bort några filer.

Öppna Explorer och Bläddra iväg till:

% USERPROFILE% \ AppData \ Local \ Microsoft \ Media Player .

Härifrån raderar alla filer som heter CurrentDatabase_ *** .wmdb och LocalMLS _ * .wmdb . ( Varning - det finns flera lokalaMLS _ * .wmdb-filer, se till att radera dem alla! ) (Obs! - "*" står för ett slumptal, siffrorna är olika för varje maskin, så vi kan inte riktigt säga exakt vad filen heter. Det finns bara några filer, men du borde enkelt hitta dem. )

Steg 3 - Återaktivera Windows Media Player Network Sharing Service

Du kan nu stänga Utforskarfönstret och återgå till fönstret Tjänster . I fönstret Tjänster hittar du Windows Media Player Network Sharing Service igen, men den här gången när högerklicka väljer Start . Återigen visas en liten dialogruta tillfälligt medan processen möjliggör sig.

Steg 4 - Uppdatera ditt bibliotek

Allt du behöver göra är att öppna WMP 12 och titta på ditt bibliotek ombygga sig själv. Beroende på hur många låtar du har och hur snabbt din dator är kan processen ta 30 sekunder till 15 minuter. För min lilla 429-spårningsbibliotek tog det mindre än 2 minuter, vilket är snabbt med tanke på att alla mina spår ( ja alla ) är märkta med albumkonst och all annan information.

Slutsats:

Det här tricket kommer säkert att hjälpa dig när du har biblioteksproblem med WMP 12. Men låt oss hoppas att vi kan glömma allt om Media Player-problem och andra irriterande problem när Service Pack 1 för Windows 7 köps ut till allmänheten.