Så får du tillgång till den dolda Kindle Fire HD Camera App

Kindle Fire HD har en framåtvänd kamera som är avsedd att användas för videosamtal med Skype. Men det är inte ett uppenbart sätt att använda det för att ta bilder eller spela in personliga videor. Så här hittar och använder du den dolda kamerans app för video, bilder och till och med panoramabilder.

Redaktörsuppdatering: Den här artikeln skrevs med hjälp av förra årets Kindle Fire HD - inte den nuvarande versionen och inte HDX. Det finns en ny version av Android och Amazon har ändrat saker runt med den kraftigt anpassade forked-versionen av den. Stegen kommer att variera för de nya versionerna. Vi kommer snart att få en uppdatering för den nya branden.

Använd ES File Explorer

Först måste du installera ES File Explorer till Fire HD. Det finns andra appar att hitta filer dolda under Amazons anpassade Android 4.0, men jag tycker att den här är enkel att använda och den är gratis. Dessutom kan du hämta det från Amazon App Store.

Starta ES File Explorer och tryck på AppMgr längst upp.

På nästa skärm trycker du på Kategori.

Vinduerna Välj typ visas, tryck på System Apps.

Detta kommer att lista alla Kindle Fire HD-system apps. Välj ikonen Kamera.

Tryck nu på Öppna.

Använda Kindle Fire HD-kameran

Kameraappan öppnas och du kan börja ta bilder, videor och panoramabilder. Den innehåller olika effekter, zoomknapp och andra inställningar. Här är ett exempel på att välja inställningar för videokvalitet - upp till 1080p.

När du har tagit din bild eller video kan du komma åt den från foton på enheten. Eller anslut tabletten till din dator och bläddra till DCIM-mappen och sedan Kamera.

Att ta bilder från en från en framåtvänd kamera är dock inte praktisk, och det finns inte ett sätt att skapa en genväg till appen. Du måste gå in i ES File Explorer varje gång för att komma åt den.

Amazon touts kameran är HD-kvalitet men har inte släppt specifikationer, men det ser inte ut dåligt. Här är en snabb titt på kamerans kvalitet.

">