Så här skriver du ut från Microsoft Surface med Windows RT

Microsofts Surface Tablet innehåller Office 2013 som låter dig få allvarligt arbete på dokument och kalkylblad. Och ibland måste du skriva ut dessa dokument eller foton från din yta. Att skriva ut från en yta med Windows RT är faktiskt lättare än andra tabletter. Den innehåller en USB 2.0-port för att ansluta en skrivare. Windows 8 och RT innehåller också en inbyggd skrivardrivrutins ramverk som automatiskt installerar lämpliga drivrutiner för moderna skrivare.

Anslut skrivare till ytan

Här ansluter jag en trådlös skrivare till Canon MP495. Det enklaste sättet att få rätt drivrutiner är att ansluta skrivaren till USB-platsen på skärmens högra sida. Sätt sedan på skrivaren.

Gå till skrivbordet och du bör se Windows söker rätt drivrutiner och installerar dem. Drivrutinerna för de flesta moderna skrivare stöds, men om du försöker använda en gammal äldre skrivare, kommer dina resultat att variera.

När drivrutinerna är installerade kanske du vill göra det till din standardskrivare. Hit WinKey + W och skriv: enheter och skrivare och klicka på ikonen under resultat.

Högerklicka på skrivarikonen och välj Ange som standardskrivare.

Nu kan du skriva ut från tunnelbanestilar och Office 2013 eller IE 10 från skrivbordet.

Om du vill ha en kompatibel app till din skrivare, gå till Enheter och välj länken för att få den rekommenderade appen från Windows Store.

När det är installerat kan du komma åt verktyget från startskärmen. Det låter dig få stöd, hitta bläckmodellnumret och hantera andra funktioner i din skrivare.

Du kan också styra olika inställningar på din skrivare. Återigen varierar de tillgängliga alternativen beroende på skrivarens tillverkare.

För att göra utskriften i Office 2013 enklare, lägg till ikonen för snabbutskrift till snabb åtkomstfältet. En annan sak jag alltid gör är att snabbtangenten visas under bandet.

Det är allt som finns där. Utskrift från Surface och Windows 8 är generellt en ganska enkel process. Det kräver inte att hitta rätt drivrutiner online för en viss version av Windows. Det är nu en plug-and-play-upplevelse, inga fler CD-skivor med extra crappy-programvara!