HTC Desire C Smartphone: Prisvärd ICS-enhet

HTC har meddelat Desire C, en prisvärd enhet som kör Android 4.0 (aka Ice Cream Sandwich). Den har redan ett pris- och utgivningsdatum för Storbritannien och Rumänien, men det är ännu inte känt om det kommer att finnas tillgängligt i USA eller för vilket pris.

Om du trodde att HTC skulle starta en enhet för att motverka den nyligen släppta Samsung Galaxy S III, skulle du ha fel. Det behöver ju inte, eftersom det har HTC One X på marknaden, vilket liknar Samsungs flaggskeppsutrustning, åtminstone speciellt.

HTC är istället ett drag på den prisvärda smartphones-marknaden (för att det är frankly det är pengarna är mestadels) med en enhet som även om den inte har de bästa tekniska specifikationerna på marknaden, är trevligt för priset.

HTC Desire C, som ser ut som en mindre version av One X, har en Snapdragon S1-processor, körs på 600 MHz, kör Android 4.0 Ice Cream Sandwich och kompletteras av HTCs Sense 4.0 användargränssnitt.

Skärmen är en 3, 5 tums HVGA, med en 320 x 480 pixel upplösning, medan kameran är 5 megapixlar, men med fast fokus.

Det väger bara 98 gram, så damorna kommer nog att tycka om det, speciellt eftersom det förutom de klassiska svarta och vita färgerna också kommer i rött.

Funktionen som jag väntat minst på den billiga Android-enheten, är Beats Audio-ljudteknik, och Desire C har den ombord.

Det integrerar också Dropbox och som en bonus får användarna 25 GB lagringsutrymme de närmaste 2 åren, vilket alltid är till nytta.

Priset är tilltalande. Börja på 200 euro (cirka 257 dollar), medan T-Mobile UK har tweeted att det skulle vara tillgängligt för 169, 99 brittiska pund (272 dollar) på lön när du börjar nästa månad och 15, 50 pund (25 dollar) per månad på ett 24 månaders kontrakt.

Inget ord på amerikanska priser eller tillgänglighet ännu, men förhoppningsvis kommer det att vara tillgängligt, eftersom det ser ut som en bra enhet för priset.

Så du får en uppfattning om hur telefonen är, här är en kort presentation video.