Hur översätter du text, bilder, video och webbplatser med Google Translate

När den globala ekonomin fortsätter att växa, så behöver man kommunicera med människor som talar olika språk än dina egna. Eller kanske du bara vill läsa en artikel som täcker ett ämne från ett annat land. Om du befinner dig i en situation där du behöver ha viktig information översatt till ditt språk, är Google Translate ett bra sätt att göra det enkelt och gratis.

Googles flerspråkiga översättningstjänst kan översätta text, tal, bilder, webbplatser eller till och med realtidsvideo. Du kan komma åt det via sitt webbgränssnitt, mobilappar för iOS och Android eller en webbläsareutvidgning.

Översätt text med Google Translate

Om du snabbt behöver översätta lite text kan du bara skriva: Google Translate till sökning för att få det grundläggande översättningsverktyget. Det här är ett enkelt sätt att snabbt kopiera och klistra in lite text och få översättningen till och från språket du behöver. Om du behöver ytterligare funktioner går du bara till Google Translate-webbplatsen.

Observera att det finns över 100 olika språk du kan översätta till eller från. Välj bara det språk du behöver översatt och sedan vad du vill översätta till.

Härifrån kan du också klicka på mikrofonknappen och börja prata med vad du vill översättas, byta språk fram och tillbaka eller läs texten tillbaka till dig.

Ett annat sätt att påpeka är Phrasebook som låter dig spara de olika översättningarna du gör för framtida referens.

En annan sak som du kanske vill kolla in är Google Translate-förlängningen för Chrome. Det låter dig markera ett avsnitt av text och sedan översätta det till ditt språk eller ens översätta hela sidan om du vill. Detta sparar besväret med att öppna en ny flik och navigera bort från sidan du är på.

Om du är på en mobilenhet kan du ta tag i den kostnadsfria Google Translate-appen för Android eller iOS. Det låter dig också översätta mellan över 100 språk och 52 språk när du är offline. Det låter dig också använda din kamera för att översätta text till 30 språk (ett tecken medan du reser till exempel). Liksom den webbaserade versionen kan du använda handskrift och om du är inloggad på ditt Google-konto, synkroniseras din Phrasebook mellan enheter.

Och det finns ju det magiska i realtidsvideo översättning. Du måste verkligen se den, för att tro på det, så låt oss ta en titt på en video som visar mobilappfunktionerna för realtidsvideo översättning.

">

Översätt nästan vad som helst på https://translate.google.com

Och naturligtvis skulle vi vara försumliga om vi inte nämnde den klassiska Google Translator Website. Här kan du översätta text, tal, handstil och till och med en hel webbplats om du anger webbadressen i textrutan. En av mina favoritfunktioner är naturligtvis möjligheten att ladda upp ett helt dokument.

Obs! Var noga med att läsa Google TOS innan du laddar upp några dokument som kan vara konfidentiella för ditt personliga eller affärs liv.

Tänk på att inte alla översättningar är 100 procent korrekta. Som det säger säger "vissa saker går vilse i översättning." Men i de flesta fall är det tillräckligt bra och blir bättre varje dag tack vare Googles maskininlärning och djupt lärande framsteg. Om du är flerspråkig och vill hjälpa till att öka noggrannheten i Google Translate-upplevelse kan du också gå med i Översätt-gemenskapen och låna ut en hand.

Använder du Google Translate eller en annan tjänst för att översätta information från webben? Lämna oss en kommentar nedan och låt oss veta hur exakt du tycker det är.