Dropbox lägger till dokumentskanning och förbättrad Microsoft Office Support

Även om många av oss här på har gjort flipen till OneDrive, fortsätter Dropbox att vara ett molnlagrings- och delningsverktyg som vi använder ofta. Med 500 miljoner användare globalt är det ett praktiskt verktyg om du enkelt delar någonting med någon.

I dag, i sin strävan att rikta sig till den lönsamma affärsmarknaden, meddelade Dropbox flera nya uppdateringar för sina iOS-användare, inklusive Skanna dokument till Dropbox och skapa Microsoft Office Docs från Dropbox. Appen ändrar också kraven för sin kamerauppladdning, som nu kräver att användarna installerar skrivbordsprogrammet eller uppgraderar till ett Pro-konto.

Skanna dokument i Dropbox

Från den nya Dropbox-appen, tryck bara på plus-knappen och tryck sedan på Sök dokument. Dropbox ger möjlighet att skanna dokumentet som PDF.

När du har ställt upp skottet, tryck bara på kameraknappen. Du kan sedan spara det som en PDF- eller PNG-fil. Skanna dokument med Dropbox påminde mig om min recension Microsoft Office-objektiv. Båda är likartade, men Dropbox kände sig mer som en slimmad version av Office Lens.

Skapa Microsoft Office-dokument på Dropbox Mobile

Hej, snälla. Ring det som du vill, i praktiken gör allt Dropbox lanserar Microsoft App på din mobil och sparar den till din Dropbox-mapp. För att ge det ett skott, tryck på plus-knappen och tryck sedan på Skapa eller Ladda upp fil, välj om du vill skapa en Word-, Excel- eller PowerPoint-fil.

Tryck för att ge filen ett namn och välj spara till plats och tryck sedan på Skapa.

Dropbox kommer att begära tillstånd att öppna appen. Fortsätt att skapa din fil och det kommer att finnas direkt i Dropbox när du behöver det.

Ändringar i kamerans uppladdningar

Om du använder Dropbox för att säkerhetskopiera foton och videoklipp, vill du vara uppmärksam på en betydande förändring som kommer till appen den 22 juli 2016.

Kamerauppladdningar är en funktion i Dropbox-mobilapplikationen som automatiskt säkerhetskopierar foton och videoklipp från din telefon eller surfplatta.

Den 22 juli 2016 ändrar vi hur kamerauppladdningar fungerar i Dropbox Basic-konton. Från och med detta datum måste Dropbox Basic-användare behöva ha Dropbox-skrivbordsprogrammet installerat för att fortsätta använda kamerans uppladdningar.

Om du är en grundläggande användare utan en dator som är ansluten till ditt Dropbox-konto kan du aktivera kamerans uppladdningar genom att göra en av två saker:

  • Anslut en dator: Hämta Dropbox-appen för att bättre hantera dina kamerans uppladdningar. Hämta enkelt, organisera eller ta bort foton du inte vill ha i ditt Dropbox Basic-konto.
  • Uppgradera till Dropbox Pro: Håll alla dina bilder på ett ställe med 1 TB (1 000 GB) utrymme, plus få mer delnings kontroller och andra bra funktioner.

Om du föredrar att inte ansluta en dator eller uppgradera till Dropbox Pro kan du fortfarande säkerhetskopiera specifika foton och videoklipp genom att manuellt ladda upp dem till Dropbox.

Troligen, inte en stor affär eftersom de flesta av oss redan har app installerat på vår PC. Ändå viktigt att notera detta om du använder Dropbox för att säkerhetskopiera dina foton. Kanske en möjlighet att titta på OneDrive för att säkerhetskopiera dina mobilfoton ...

Sammantaget är de nya förändringarna subtila och välkomna. Skanningsfunktionerna är ett bra komplement till appen och integreras snyggt med Dropbox App. Jag rekommenderar att du tar uppgraderingen om det inte finns någon annan anledning än att hjälpa dig att hålla koll på dina kvitton enkelt med den nya kamerans scanningapp!