Göra tvåfaktorautentisering enklare med LastPass Authenticator

LastPass är en av de mest populära lösenordscheferna på marknaden, och denna vecka introducerade den en ny mobilapp som heter LastPass Authenticator, som är avsedd att göra tvåfaktorautentisering (2FA) -säkerhet mycket enklare.

LastPass 2FA Authenticator

Om du är en vanlig läsare vet du hur mycket vi predikar vikten av att möjliggöra 2FA på varje onlinetjänst som erbjuder den. Du kan lära dig mer om detta viktiga extra säkerhetslager i vår Two Factor Authentication Guide: Säkra ditt online liv.

Inte alla har konfigurerat 2FA på sina online-konton än, men med huvudorsaken är det gör det svårt att logga in på dina konton. Kom ihåg att bekvämligheten är fiendens säkerhet, och den här appen från LastPass borde göra 2FA mycket enklare.

Vi har täckt andra mobila 2FA-autentiseringsappar, inklusive Google Authenticator och Microsoft Authenticator-appen. Dessa appar genererar en säkerhetskod som du kan använda när webbplatsen du har 2FA ställt in för frågar efter den.

Det är vettigt att LastPass har sin egen 2FA-autentiseringsapp och hoppas kunna göra 2FA mycket lättare för massorna. Självklart kommer det att fungera med LastPass och är knutet till ditt konto. För att använda det måste du skapa ett gratis LastPass-konto så att du kan aktivera 2FA och skanna streckkoden för att ställa in appen.

Så här använder du den enligt appens beskrivning:

1. Hämta LastPass Authenticator till din mobila enhet.
2. Logga in på LastPass och starta dina "Kontoinställningar" från ditt valv.
3. Redigera LastPass Authenticator i "Multifactor Options" och visa streckkoden.
4. Skanna streckkoden med LastPass Authenticator-appen.
5. Ange dina inställningar och spara dina ändringar.

Kolla in följande video nedan för att få en snabb titt på vad du kan förvänta dig när du använder den.

">

Det är gratis och tillgängligt för iOS och Android. Tillgängligheten för Windows Phone kommer snart.

  • Hämta LastPass Authenticator för Android
  • Hämta LastPass Authenticator för iOS