Flipboard Slutligen tillgänglig för 512MB Windows-telefoner

En av de mest populära nyhetsläsningsapparna, Flipboard, är äntligen tillgänglig för Windows-telefoner med startnivå, som bara innehåller 512 MB RAM. Tidigare i år meddelades Flipboard för high-end Windows-telefoner som Lumia 830 och Lumia 1520.

Om du inte redan är bekant med Flipboard kan du skapa din egen tidning om något ämne som finns tillgängligt på webben. Den kommer kontinuerligt att uppdateras och är ett bra sätt att hålla reda på de senaste nyheterna om, ja, vad som helst under hela dagen på din mobila enhet.

Flipboard är mycket som en RSS-läsare som Feedly, men har ett snyggare gränssnitt som är lätt att anpassa. Prenumerera på en webbplats och det skapar en omedelbar digital tidning med de senaste nyheterna och uppdateras.

Jag har använt Flipboard sedan den först kom ut och är en av mina favoritappar som nu är verkligen plattformen ... Den är också tillgänglig för iOS, Android och till och med BlackBerry. Men jag måste bekänna att jag använde Zite, vilket är en liknande app på min Lumia 635 och förra årets Lumia 520.

Flipboard för alla Windows Phone 8.1-enheter

Nu, tack vare en uppdatering, arbetar Flipboard nu med lågminnesenheterna - de med 512 MB som Lumia 635 eller Lumia 530 och även icke-Lumia-märken som BLU Win JR. Jag har testat den med 365 och 520 och det fungerar bra med båda, det är trevligt att äntligen se en av mina "viktiga appar" som finns på alla Windows-telefoner nu.

Det ska nu fungera för alla enheter som kör Windows Phone 8.1 - och ja det är tillgängligt från Windows Store på för datorer och tabletter som kör Windows 8.x också. Jag kan också använda den med den nuvarande (officiella byggnaden 9879) i Windows 10 Technical Preview.

Uppdateringen ger också anpassningar till designen och användargränssnittet, buggfixar och prestandaförbättringar.

Ladda ner Flipboard för Windows Phone

Vad sägs om dig? Finner du att Flipboard är en viktig app för vilken enhet du använder? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta dina tankar.