Så här länker du ett YouTube-konto till ett nytt Google-konto

Att länka YouTube-konton till Gmail / Google-konton (inklusive Google Apps) är en funktion som Google lagt till ett tag tillbaka, så att användarna kunde knyta alla sina konton tillsammans under en enda inloggning. Jag kopplade min YouTube-kanal till mitt personliga Google-konto och det fungerade bra fram till några dagar sedan när jag började publicera vår TechGroove-show på YouTube.

Problemet är att YouTube endast tillåter ett enda konto att ladda upp och hantera videor och jag måste tillåta att teamet hanterar kanalen när jag inte är i närheten. Snarare än att ge dem lösenordet till mitt personliga konto (trevligt försök) bestämde jag mig för att skapa ett allmänt konto i vår Google Apps-installation och låta dem dela det kontot. Lyckligtvis, efter lite tinkering, tänkte jag ut hur man kopplar bort mitt YouTube-konto från mitt personliga konto och länkar det till det nya Google Apps-konto jag skapade. Även om det var lite spänt första gången, är processen väldigt enkel och kan göras utan någon dataförlust eller risk. Så här fungerar det.

Hur länka eller flytta ett YouTube-konto till ett nytt Google-konto

Logga in på YouTube med ditt befintliga Google-konto och klicka sedan på nedåtpilen i ditt kontonamn (brukar hittas längst upp till höger i webbläsarfönstret).

Klicka på Inställningar från snabbmenyn.

Klicka på Avancerat.

Klicka på länken Ändra Google-konto.

Om du kopplar bort ditt Google-konto från ditt YouTube-konto är det allvarligt, så Google vill att du ska bekräfta att du vet vad du gör genom att ange en verifieringskod. Ange koden som visas och klicka på Lossa bort mina konton.

När du uppmanas att bekräfta "avbindningen", klicka på OK.

Mycket försiktigt, klicka på Länk till ett befintligt Google-konto.

Klicka på länken Logga in som en annan användare.

Ange e-postadressen och lösenordet för det nya kontot du vill ha YouTube-kontot länkat till. Klicka på länkkonton när du är klar.

Du borde nu få en grön ruta som säger att kontot nu har kopplats till ditt Google-konto.

Och om du kopplade ditt YouTube-konto till ett Google Apps-konto får du följande meddelande första gången du besöker kanalen.