Skapa delade mappar i Windows Home Server

Windows Home Server (WHS) har många funktioner. Det låter dig säkerhetskopiera datorer i ditt nätverk, strömma media och dela filer och mappar. Här visar jag dig hur du lägger till delade mappar till WHS.

För att skapa en ny delad mapp, öppna Windows Home Server Console. Klicka på Delade mappar och lägg sedan till i övre vänstra hörnet.

Ge nu mappen ett namn och en beskrivning (valfritt) för den data du lagrar i den. Här skapar jag på mina säkerhetskopierade filmer.

Bestäm om du vill aktivera mappduplikering. Fördelen med mappdubbling är WHS duplicerar data mellan flera hårddiskar. Så om en enhet råkar misslyckas, kommer du inte att förlora dubbletter på en annan enhet.

Kom ihåg att möjliggör dubbelarbete dubbelt så mycket utrymme som behövs på servern. Eftersom det här är stora filmfiler, kommer jag inte att aktivera dubbelarbete. Om du skapar en delad mapp för viktiga dokument rekommenderar jag starkt att aktivera det.

Därefter anger du vilka rättigheter för åtkomsträttigheter som ditt nätverk har. Välj mellan Full, Läs eller Ingen. Klicka sedan på Slutför.

Det är allt. Din nya delade mapp på WHS har skapats med framgång. Klicka på Klar.

Tillbaka på WHS-konsolen under delade mappar är den nya du skapade listad. Härifrån kan du dubbelklicka på någon mapp för att ändra dess egenskaper.

I Egenskaper kan du ändra namn, användarrättigheter, beskrivning eller aktivera dubbelarbete.

Din nyskapade mapp kommer också att visas i katalogen Delade mappar.