Så här går du med i Windows 10 Mobile Insider Program

Microsoft släppte idag den första tekniska förhandsgranskningen av Windows 10 för telefoner, och du kan komma in på åtgärden. Här är en titt på vad du behöver, vilka telefoner som stöds och hur du installerar det.

Obs! Innan du börjar bör du veta att om något går fel med installationen av förhandsgranskningen kan du återställa telefonen till Windows Phone 8.1 glory med Windows Phone Recovery Tool - här är direktlänken.

Windows Phone 10 Preview

Det första du behöver är en kvalificerad Lumia Windows Phone som vid skrivetiden är Lumia 630, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 638, Lumia 730 och Lumia 830.

Om du har en av de kvalificerade Lumia-telefonerna måste du registrera dig för Windows Insider-programmet, vilket liknar insiderprogrammet för Windows 10 Technical Preview för datorn.

Hämta sedan Windows Insider-appen på din telefon och starta den. Från den första skärmen väljer du Hämta förhandsgranskning och bestämmer sedan med byggspår du vill vara på. Dessa är ganska självförklarande.

Med Insider Fast får du nya uppdateringar snabbare, men de kan också vara mer buggy. Insider Slow kommer att ge dig bygga efter Snabba användare får sina, men de blir mindre buggy.

Efter att du har bekräftat det byggspår du vill vara på, kommer telefonen att starta om. När du kommer tillbaka, gå till Inställningar> Telefonuppdatering> Sök efter uppdateringar och tryck på Download-knappen när den har hittats.

Nu bara sparka tillbaka och vänta medan uppdateringen hämtas, och efter det behöver du bara starta installationen. Din telefon startar om några gånger medan allt är installerat och data migreras.

Jag uppdaterade Lumia 635 och det tog ungefär en halvtimme från början till slut. Det är värt att notera att du måste vara ansluten till Wi-Fi och ha telefonen laddare ansluten under processen.

När allt är klart kan du börja njuta av de nya funktionerna som ingår i Windows 10 Technical Preview för telefoner. Varför Microsoft bara inte kallar det för Windows Phone 10 förhandsgranskning eller förhandsgranskning av Windows 10 Jag har ingen aning, sedan har Microsoft aldrig varit känt för att komma fram med bra namn för sina produkter.

Men jag tar bort ... här är en titt på några skärmdumpar av hur Microsofts nya mobila operativsystem kommer att se ut och vad du kan förvänta dig. Kakelarna på startskärmen och deras ikoner är större och har en smalare design. Dessutom innehåller Action Center ännu mer snabba åtgärder med upp till tre rader.

Jag har precis börjat med detta idag när det släpptes, och kommer att gräva in det mycket mer under de kommande dagarna.

Använder du Windows Phone 10 förhandsgranskning? Vilka är dina favoritfunktioner, eller saker du inte är nöjd med? Lämna en kommentar och berätta om dem.