Så här installerar du novemberuppdateringen på Windows 10 Enterprise-upplagan

Microsoft tillhandahåller flera versioner av Windows 10. När du köper en ny dator kommer du sannolikt att få Windows 10 Home förinstallerat eller om du kör en konsumentversion som Windows 7 Home Premium, Starter, Home Basic eller Windows 8.1 Core, din dator kommer att få Windows 10 Home som en gratis uppgradering via Windows Update. Förutom Home finns det Pro, som också är på nya datorer, köp av varor eller gratis uppgradering för motsvarande utgåvor som Windows 7 Professional och Ultimate.

Det finns en annan utgåva som du inte brukar se i hemmiljöer eller småföretag. Det är Enterprise-utgåvan (som är tillgänglig för en gratis 90-dagars utvärdering). Denna version är vanligtvis tillgänglig för stora företagskunder som köper Windows i bulk och sedan distribuerar den till hundratals eller tusentals PC: er. Windows Enterprise introducerades först med utgåvan av Windows Vista 2006 och har sedan dess varit en del av Microsofts volymlicensprogram. Om du arbetar i en sådan miljö kan du använda den på din arbetsdator. Högskolestuderande har också tillgång till den här versionen som kallas Utbildning som typiskt riktar sig, gissade du det, akademin.

Till skillnad från Enterprise kan utbildningsutgåvan enkelt uppgraderas till November Update Version 1511 Build 10586 utan problem.

Uppdaterar Windows 10 Enterprise till novemberuppdatering

När det gäller Enterprise är det lite svårare, och det finns en anledning. Om du arbetar i en hanterad miljö där du autentiserar på ett Windows Server-domän baserat på din administratörs eget gottfinnande får du kanske inte 1511 Update for Enterprise förrän din IT-avdelning gör lämplig testning och validering för att säkerställa att det inte bryter något. Med flytten till en snabbare uppdateringscykel har Microsoft introducerat betydande förändringar av hur IT-avdelningar över hela världen distribuerar uppdateringar och nya revisioner av Windows. Med den senaste olyckan om integritetsinställningar för build 10586 är det ett perfekt exempel varför uppgraderingar inte drivs automatiskt till Enterprise-upplagan via Windows Update.

Med detta sagt släppte Microsoft också en uppdaterad Windows 10 Enterprise 1511 ISO till sina olika mjukvaruportaler som Volume License Service Center, MSDN och Dreamspark. Beroende på ditt supportsystem inom din organisation och det förhållande som finns mellan dig och din IT-avdelning, kan du förhandla om att vara en del av en pilot för att få uppgraderingen tidigt. Det är också möjligt för dig att komma åt ditt företags volymlicensservicecenter och ladda ner uppdateringen och utföra uppgraderingen själv.

Det kräver att du uppdaterar till Enterprise 1511 genom en reparationsuppgradering som ersätter bygg 10240 operativsystemfiler med build 10586-filer. Några försiktighetsåtgärder som kan komma ihåg, kan uppgraderingen vara blockerat under ett domänkonto, om du har tillgång till ett lokalt konto på maskinen, loggar du in och utför uppgraderingen där.

Ska jag bara vänta?

Det är förmodligen bäst att hålla fast eftersom admins distribuerar det i arbetsmiljöer och du är försedd med en viss uppsättning program för att uppnå ditt jobb. Om uppgraderingen till 10586 bryter mot något av dessa program har du inget annat val än att återgå och vänta tills ditt företag åtgärdar eventuella problem du kan stöta på. För studenter är dina möjligheter mer flexibla, och om du kör Enterprise kan du begära uppgraderingen via vissa kanaler som en del av din Microsoft Campus-överenskommelse. Vissa studenter kanske behöver konsultera sina lokala avdelningar, laboratorier eller Center Software Liaisons för att få tillgång till uppgraderingen. I de flesta fall är det bäst att vänta på att driva ut det tills du bestämmer att det är klart att rulla för företagets program och tjänster först.