Avinstallera Candy Crush och andra Windows 10 förinstallerade appar

Windows 10 levereras med förinstallerade kampanjer som du hittar i Start-menyn. Appar som Få Office, Få Skype, Candy Crush, och andra kan vara irriterande och slöseri med utrymme. Så här blir du av med dem.

Avinstallera Windows 10 Promotional Apps

Problemet med appar som "Get Office" är det kvar på din dator även efter installationen av Office 365-suite.

Lyckligtvis, om du är ny på Windows 10, är ​​det inte svårt att bli av med dessa appar, du behöver bara veta var du ska titta. Du kommer inte att hitta dem i avsnittet Lägg till / ta bort program som i Windows 7.

Det här enklaste sättet är att öppna Start> Alla appar och högerklicka på appen du vill ta bort och klicka på Avinstallera. Enkel rätt?

Alternativet ovan verkar fungera, för lite tid åtminstone. Jag har hört från andra Windows 10-användare att programmen hamnar tillbaka. Faktum är att jag har kört samma sak - apparna kommer tillbaka efter en uppdatering eller ibland efter en enkel omstart.

Så, den andra metoden som jag har använt som verkar avinstallera appen och hålla dem avinstallerade är att göra det via appen Inställningar. Här är hur.

Gå till Inställningar> System> Appar och funktioner och bläddra ner till appen du vill ta bort. Klicka på det och välj sedan Avinstallera och klicka på det igen till verifieringsmeddelandet.

Om du vill få en av dessa appar tillbaka av någon anledning kan du söka efter det i Store och installera det.

En annan sak som du kan vara irriterad av är annonserna för appar på Start-menyn som visas under kolumnen Föreslåda appar.

För att stänga av det, läs vår artikel: Så här stänger du av Windows 10 Start-menyns föreslagna appannonser

Det är också värt att notera att om du inte kan avinstallera en inbyggd app kan du alltid använda den senaste versionen av CCleaner. För mer, läs vår artikel: Så här avinstallerar du Windows 10 Universal Apps med CCleaner.