Så här installerar och ändrar du språk i Windows 10

Om du bor i ett flerspråkigt hushåll eller arbetar tillsammans med en medarbetare som talar ett annat språk kan du enkelt dela en Windows 10-dator genom att aktivera ett språkgränssnitt. Ett språkpaket konverterar namnen på menyer, fältlådor och etiketter i användargränssnittet för användare på sitt modersmål. Windows har inkluderat flerspråkigt stöd sedan Windows XP. Microsoft gjorde det till en exklusiv funktion i Windows Vista Ultimate och släppte sedan detta krav med Windows 8. I den här artikeln visar vi dig hur man installerar ett språkpaket och växlar mellan dem i Windows 10.

Installera en språkpaket i Windows 10

Först måste du se till att du har en upplagd upplaga av Windows 10, till exempel Hem, Pro eller Enterprise. Om du kör Windows 10 Home Single Language måste du uppgradera till Pro-versionen för att lägga till språk. Single Language-versionen kommer vanligtvis förinstallerad på nya datorer.

Klicka på Start> Inställningar eller Tryck på Windows-tangenten + Jag klickar sedan på Tid och språk.

Välj fliken Region och språk och klicka sedan på Lägg till språk.

Välj ett språk som du vill installera. För denna artikel kommer jag att gå med spanska.

Du kanske märker att det finns undergrupper för ett visst språk, välj lämpligt språk baserat på din region eller dialekt.

Återgå till fliken Region och språk och välj sedan ditt språk.

Om hämtningen slutar startar du om datorn, startar sedan Region och språk, väljer ditt språk och klickar sedan på Val> Hämta igen.

När du är klar återgår du till fliken Region och språk och klickar sedan på ditt språk och klickar sedan på Ange som standard.

Starta om datorn, logga in, du kommer nu att se menyer, etiketter och fältlådor på ditt modersmål. Jag märker inte att alla ord är översatta, så operativsystemet blir inte helt flytande.

När du vill byta språk i flyget klickar du på Språk-menyn i meddelandefältet i Aktivitetsfältet och väljer ditt språk.

Installera alternativa funktioner

Om du vill skriva eller skriva in ditt modersmål kan du installera dessa funktioner som ytterligare funktioner. Öppna regioner och språk, välj ditt språk och klicka sedan på Alternativ. Klicka på Hämta.

Du kan installera så många språk du vill ha. Pratar du mer än ett språk och använder Windows? Om så är fallet, meddela oss i kommentarerna. Gracias!