Fem Chrome-förlängningar för att läsa webbsidor offline

Många webbsidor är knutna till så många annonser och andra värdelösa mediefiler som det gör det svårt att läsa webbplatsen. Om du använder Google Chrome kan du här läsa sidor utan rubbning och spara dem för offline läsning.

Ficka

Pocket, tidigare känd som Read it Later, förlängningen gör att du kan spara webbsidor, artiklar och så att de kan ses offline. Applikationen är tillgänglig för majoriteten av plattformar och synkroniseras automatiskt mellan dina datorer och mobila enheter. Registrera dig för ditt Pocket-konto, högerklicka på en webbsida och välj Spara det till Pocket för kladdfri visning. Du sparar också artiklar från Twitter och Google Reader.

iReader

iReader tar bort webbladsrör och låter dig läsa texten på artiklar på webbsidor. En liten iReader-ikon visas i adressfältet. Att klicka på det kommer att presentera webbsidan i ett ruttfritt gränssnitt och ger alternativ för att zooma in eller ut, skriva ut, dela det på Facebook eller Twitter. Utvidgningen ger också användarna ett brett utbud av alternativ för att anpassa utseendet på webbsidor.

Läsbarhet

Läsbarhet gör att du kan läsa webbsidan direkt om du vill ha ett renare gränssnitt. Den här kräver ett konto, som Pocket, och låter dig enkelt skicka filerna till din Kindle om du vill läsa dem på språng.

Läs senare

Läs senare kommer att visas på sidan Ny flik och finns tillgänglig genom att högerklicka på en sida. Till skillnad från andra tillägg tillåter detta inte mycket för delning, men det är trevligt att snabbt läsa en sida i vanlig text.

Klart

Klart kräver inte att du registrerar dig för något konto som ska användas. Ikonen Clear visas i Chrome: s utvidgningsområde. Det låter dig också spara sidorna på ditt Evernote-konto. Och ett av de coolaste alternativen är Text to Speech som läser webbsidan till dig.