Microsoft presenterar nya Windows 10 Pro för Workstation Edition

Om du inte redan var förvirrad av Microsofts alfabetssoppa av Windows 10 SKU (lagringsenheter) finns det en annan som kommer under hösten. Introduktion till Windows 10 Pro för arbetsstationer. Det är rätt, 90-talet heter och de vill ha sin speciella Windows 10-upplaga också. Tillbaka i maj introducerade Microsoft den senaste utgåvan, Windows 10 S, eller så trodde jag att det också finns en specialutgåva till Microsoft-företagskunder som heter Windows 10 for Business under mjukvarubolagets kommande Microsoft 365 Business online-tjänst. Så, vad är Windows 10 Pro för arbetsstationer och vad ingår?

Ny Windows 10 Pro för Workstation Edition kommer i höst

Microsoft beskriver Windows 10 Pro for Workstation som den bästa upplagan för krävande kunder, inklusive Rihanna. Windows 10 Pro for Workstation lägger tonvikten på fyra kritiska områden: det elastiska filsystemet (introducerades först i Windows 8); ihållande minne; Snabbare fildelning via SMB Direct; och stöd för de senaste avancerade arbetsstationprocessorerna från Intel och AMD. Här är vad Microsoft hade att säga om var och en i detalj:

Värdet av Windows 10 Pro för arbetsstationer är direkt inriktat för att öka prestanda och tillförlitlighet hos avancerade datorer, med följande funktioner:

  • ReFS (Fjädrande filsystem): ReFS tillhandahåller molnkvalitetsförmåga för data på feltoleranta lagringsutrymmen och hanterar mycket stora volymer med lätthet. ReFS är konstruerad för att vara motståndskraftig mot dataskador, optimerad för hantering av stora datamängder, automatisk korrigering och mer. Det skyddar dina data med integritetsflöden på dina speglade lagringsutrymmen. Genom att använda sina integritetsflöden upptäcker ReFS när data blir korrumperad på en av de speglade enheterna och använder en hälsosam kopia av dina data på den andra enheten för att korrigera och skydda dina värdefulla data.
  • Hållbart minne: Windows 10 Pro för arbetsstationer ger de mest krävande appar och data med den prestanda som krävs med icke-flyktiga minnesmoduler (NVDIMM-N) -hårdvara. NVDIMM-N gör att du kan läsa och skriva dina filer med den snabbaste hastigheten, hastigheten på datorns huvudminne. Eftersom NVDIMM-N är ett icke-flyktigt minne kommer dina filer fortfarande att finnas, även när du stänger av din arbetsstation.
  • Snabbare fildelning: Windows 10 Pro för arbetsstationer innehåller en funktion som heter SMB Direct, som stöder användningen av nätverksadaptrar som har RDMA-kapacitet (Remote Direct Memory Access). Nätverksadaptrar som har RDMA kan fungera med full hastighet med mycket låg latens, med mycket liten CPU. För applikationer som åtkomst till stora dataset på SMB-filer i fjärrkontrollen, möjliggör denna funktion:
    • Ökad genomströmning: Hanterar full genomströmning av höghastighetsnät där nätverksadaptrar koordinerar överföringen av stora mängder data vid linjens hastighet.
    • Låg latens: Ger extremt snabba svar på nätverksförfrågningar, vilket resulterar i att fjärrfilmlagring känns som om den är direkt ansluten lagring.
    • Låg CPU-användning: Användar färre CPU-cykler när data över nätverket överförs, vilket ger mer ström tillgänglig för andra program som körs på systemet.
  • Utökat hårdvaruunderstöd: En av de bästa smärtpunkterna som uttrycktes av våra Windows Insiders var gränserna för att utnyttja maskinens råa kraft. Därför utökar vi maskinvaruunderstöd i Windows 10 Pro för arbetsstationer. Användare kan nu köra Windows 10 Pro för arbetsstationer på enheter med högprestandekonfigurationer, inklusive Intel Xeon eller AMD Opteron-processorer med serverkvalitet, med upp till 4 processorer (idag begränsad till 2 processorer) och lägga till massivt minne upp till 6TB (idag begränsad till 2TB). Källa

Det utlöser verkligen frågan, varför dessa funktioner; kan de inte bara lägga till dessa unika egenskaper i befintliga premiumutgåvor. Som sagt, Microsoft hittade på något sätt en nisch, en stor nog för att motivera att dela ut en ny produkt. Minnesgränsen är särskilt imponerande, upp från nuvarande 2 TB i Pro och Enterprise till 6 TB - det är galen!

Microsoft nämner inte några konsumentbaserade kunder. detta verkar för närvarande vara för organisationer som använder system med en särskild klass av komponenter som kan vara inom områdena animering, biovetenskap, videoproduktion och ditt traditionella nummer cruncher och IT Pro.

Även om du äger ett arbetsstations klasssystem hemma (jag gör), beskriver Microsoft inte tillgängligheten eller prissättningen ännu. bortom hösten och vara en del av nästa utgåva av Windows 10, version 1709. Ännu nu finns det några utgåvor som är ur allmänhetens öga som Windows 10 Pro Edu, Enterprise E3 och E5. Windows 10 Pro för arbetsstation kan följa en liknande trend.

Låt oss veta vad du tycker - är den här nya utgåvan motiverad eller tar Microsoft det för långt?