Så här får du en Ubuntu Lock-skärm på din Android-enhet

Älskar utseendet på Ubuntu Touch for Android-låsskärmen, men vill inte installera utvecklarens förhandsgranskning? Du kan få den på din Android med den här lättanvända appen.

Ubuntu Style

För att få den lilla skärmen på din Android-enhet, börja med att installera Ubuntu Lockscreen-appen. Du kan göra det gratis, från Google Play Butik. Det installeras precis som alla andra appar.

När du har installerat kör det. Du kommer att bli ombedd att ställa in den som standard launcher. Glöm inte att se till att det alltid är standard launcher, eller att låsskärmen inte fungerar.

Då kommer du märka att låsa din enhet visar en vacker Ubuntu-stil låsskärm. När du sveper fingret åt höger till vänster låser enheten upp. Om du inte har någon av Android-skärmsläckningsmetoder på plats, så är det; om du gör det kommer det att hända efteråt och du måste rita ditt mönster, eller ange PIN / lösenordet.

Det är därför jag föreslår att du inaktiverar det och använder Ubuntu Lockscreens egna säkerhetsåtgärder. För att göra så klickar du på ikonen Ubuntu Lockscreen i enhetens lista över appar.

I inställningsmenyn som kommer upp, bläddra ner till Säkerhet.

Aktivera sedan säkerhetsskärmen och sätt den du vill ha - PIN eller lösenord är båda tillgängliga.

När du har aktiverat, lås tabletten och ange lösenordet eller PIN-koden två gånger. Skriv sedan in det för en tredje gång för att låsa upp enheten. Därefter måste du ange koden eller ordet du ställde in för att låsa upp din telefon eller surfplatta.

Appen är dock inte bara en snygg låsskärm. Det kan visa meddelanden, på samma sätt som dynamiska meddelanden, som jag granskade här. För att Ubuntu Lockscreen ska kunna visa de angivna meddelandena, gå till Aktivera / Inaktivera meddelanden i samma inställningsmeny.

Du kommer att bli ombedd att öppna systeminställningarna. En gång där, se till att tillgänglighetstjänsten är på för Ubuntu Lockscreen.

På samma Notifierings-menyn kan du anpassa objekten som visas på din Ubuntu Lockscreen. Kanske vill du inte att dina missade samtal eller texter visas uppe, för alla att se.

Om du har en specifik lista över appar som du vill tillåta klickar du på Avancerade meddelanden. Den fullständiga listan med appar som är installerade på din enhet visas, och du kan kryssa de som du vill tillåta.

Kommer tillbaka till menyn Inställningar finns det en massa andra funktioner du kan växla, för att göra låsskärmen exakt vad du vill att den ska vara. Till exempel kan du lägga till musikknappar, så att du kan pausa eller hoppa över låtar. Du kan också bestämma vilka animeringar som visas.

Du kan lägga till appar som du vill ha snabb åtkomst till ett sidofält. Sidofältet är tillgängligt med skärmen låst eller upplåst.

Även om den vanliga Android-låsskärmen kan anpassas med widgets har Ubuntu Lockscreen gjort ett mycket bra intryck på mig, och jag tror att jag kommer att hålla fast vid det för tillfället.

Har du testat Ubuntu Lockscreen? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta vad du tycker om det.