Samsung Galaxy S4: åtta kärnor och massor av groovy funktioner

Samsung har presenterat den senaste smartphone i sin Galaxy-linje, och den är unik när det gäller specifikationer och funktioner, även om designen är liknande. Här är vad den nya Samsung Galaxy S4 erbjuder.

Lanseringsevenemanget var en affär i Broadway-stil, leds av skådespelaren Will Chase och full av roliga stunder. Men det viktiga är enheten, och det är verkligen en värdig flaggskeppsmodell.

Den nya smarttelefonen är mycket tunn, med en tjocklek av 7, 9 mm och väger 130 gram. S3 var 3 gram tyngre, men hade en tjocklek av 8, 6 mm.

Smartphone kör Android 4.2.2 Jelly Bean och levereras i två färger, svart dimma och vit frost och har en 5 tums Full HD-bildskärm (441 ppi), en vanlig sak för en flaggskepps smartphone dessa dagar, som modellerna tävlingen har släppt på Mobile World Congress i Barcelona visar också.

Samsung Galaxy S4 kommer att få 3G och 4G-versioner, alla frekvenser och standarder och det som är mest imponerande är oktavkärnan på 1, 6 GHz, en som skickar Samsung till en annan liga helt och hållet. Det måste nämnas att vissa länder kommer att få en quad-core-version. Så imponerande som en oktakärna i en smartphone kan vara, jag har ingen aning om vad användaren kan göra med att använda sin kraft fullt ut. CPU: n hjälper till med 2 GB RAM.

Internt lagringsutrymme är 16, 32 eller 64 GB, men du kan uppgradera det via ett microSD-kort.

Den bakre kameran är en 13 megapixel, medan den främre är 2 megapixlar - det groovy är att du kan använda dem båda samtidigt, så att du syns i videon du filmar. Du kan också lägga till ljud på bilder du fotograferar, liksom radera vissa element från bilder.

Smartphone har även IR, temperatur och fuktighetssensorer. Medan den första låter dig använda den som fjärrkontroll, är jag väldigt glad att se temperatur- och fuktighetssensorer inkluderade. Jag är säker på att de kommer att ha massor av groovy användningar.

Några andra intressanta och innovativa funktioner i den nya Samsung Galaxy S4 har också visats. Jag tyckte om Airview, en funktion som inspirerades av notisserien "S Pen". Genom att flytta fingret över displayen kan du få förhandsgranskningar av innehåll (i flipboard eller e-post, till exempel). Jag tyckte också om S Translator - som namnet säger det är en översättningsapp på 9 språk, och en del av den kan användas offline.

Det finns många andra intressanta tekniker i den nya S4, men den som förmodligen kommer att vädja till företagsanvändare mest är Samsung Knox, vilket gör det möjligt för användaren att enkelt separera sina smartphones affärs och personliga sidor på ett mycket enkelt sätt. Med tanke på att BYOD (Bring Your Own Device) blir en alltmer populär politik, är Samsung säkert på något.

S4 kommer att finnas tillgänglig i slutet av april i 155 länder.