En titt på de nya färgalternativen som kommer till Windows 10

Microsoft i veckan släppte sin första Windows 10 Insider Preview bygg 10525 sedan den officiella lanseringen av Windows 10 den 29 juli. En av de anmärkningsvärda ändrade funktionerna är nya färgalternativ som låter dig ställa in standardfärgen för Start-menyn, Action Center, Aktivitetsfält och Titelfält.

Medan den här nya funktionen fortfarande är tidig i utveckling trodde vi att du skulle vilja få en uppfattning om vad som kommer till Windows 10 i framtida uppdateringar.

Obs! Ändra färgalternativ är en funktion för närvarande i Windows 10, men det nya färgalternativet ändras mer av användargränssnittet - nämligen titellinjerna på appar och andra systemfönster.

Färgalternativ i Windows 10 Bygg 10525

Om du uppgraderat till Windows 10 har du antagligen märkt att standardfärgschemat för titelfält är vit och det ser ganska blött ut. Dessa nya färgalternativ som kommer till Windows 10, låter dig anpassa OS lite mer till din smak.

I den här nuvarande byggnaden går vi till Inställningar> Anpassning> Färger . Därefter stänger du av automatiskt en accentfärg för mitt bakgrundsalternativ . Det kommer att ge upp en pall med accentfärger du kan välja mellan. När du väljer en färg får du lite av en förhandsvisning, som visas nedan.

Men för att verkligen klara det, vill du kolla in det i operativsystemet. Starta några fönster och se hur sakerna ser ut. Till exempel ändrade jag färgen till en aqua-grön färg, och så ser titellinjen på Windows Store ut.

I inställningarna kan du göra färgen du väljer visa på Start, aktivitetsfältet och åtgärdscentret samt göra dem transparenta. Båda dessa är aktiverade som standard.

I det här exemplet gick jag med en mörkare grön och så ser Startmenyn ut.

Och här är ett exempel på ett fullt skrivbord med en grön färg vald.

Återigen, kom ihåg att detta är den första versionen av de nya färgfunktionerna, och kommer att förfina och förbättras i ny förhandsgranskning innan den släpps ut till allmänheten.

Gillar du det du ser hittills? Låt oss veta i kommentarsektionen nedan, eller fortsätt samtalet i Windows 10-forum.