Så här aktiverar du och använder den nya funktionen Firefox-skärmdump

Om du är en Firefox-användare och har uppgraderat till version 55 kanske du har märkt en ny skärmdumpsknapp på verktygsfältet i det övre högra hörnet av webbläsaren. Men inte alla användare har det än. Det är fortfarande i beta och företaget rullar gradvis ut som det fungerar ut några kvarstående buggar. Skärmdumpsverktyget kommer att vara tillgängligt för alla användare när Firefox 56 släpps i slutet av september. Om du inte vill vänta, här är en titt på hur du startar och använder Firefox-skärmdumpar.

Nytt Firefox-skärmdumpverktyg

För att aktivera skärmdumpverktyget måste du åtminstone köra Firefox 55. För att verifiera din versionstyp : Om: Stöd i adressfältet och tryck på Enter. Leta efter ditt versionsnummer under avsnittet Programgrunder.

Nu för att aktivera det, på typ: om: config i adressfältet och tryck på Enter. Klicka på knappen "Jag accepterar risken" på varningssidan om den kommer upp. Sök sedan efter extensions.screenshots.system-disabled och dubbelklicka på den matchande raden för att växla dess värde till False.

Starta om Firefox och du ska nu se skärmdumpverktyget på verktygsfältet. Första gången du klickar på den får du en välkomstskärm med en snabb handledning för att klicka igenom.

Den har möjlighet att fånga hela sidan eller bara en region som du vill ha. Sedan ger det dig möjlighet att ladda ner skottet till din dator eller ladda upp det till ditt skärmdumpar bibliotek på screenshots.firefox.com för enkel delning.

Om du sparar det till ditt onlinebibliotek kopieras en länk till skottet till ditt urklipp som du kan klistra in i en e-post, en chatt eller en social webbplats så att andra kan se den.

Dina bilder sparas i 14 dagar som standard, men du kan ta bort det när du vill eller ändra datumet för att hålla det längre i ditt bibliotek.

Vad tycker du om det nya Firefox-skärmdumpverktyget? Finns det enkelt att använda och dela dina bilder eller vill du ha fler funktioner? Lämna en kommentar nedan och meddela oss.