Spara pengar och programmera din egen bil Clicker-ersättning

Har din bil ett nyckellöst inmatningssystem? Om så är fallet kan du vara medveten om hur dyrt det är att ersätta en förlorad eller trasig fjärrkontroll hos återförsäljaren. För min bil fick jag en uppskattning på 275 dollar. Jag kände mig som om den var lite hög, så jag letade efter andra alternativ. Det visar sig att du kan köpa en universal clicker och programmera den för de flesta bilar. I de flesta fall kostar det mindre än $ 20 och tar bara cirka 15 minuter att installera.

Det första du behöver göra är att använda någon Google-Fu att söka om din bilmodell kan arbeta med en generisk fjärrkontroll. Detta innebär vanligtvis bara en sökning som "kan jag använda en universal fob, clicker, fjärrkontroll?"

Nästa plocka ut en generisk clicker som fungerar med din bil. Amazon har ett bättre urval än bara om någon annan, utom eBay. De flesta universella klickarna kommer att fungera med nästan vilken som helst bil, jag föreslår att läsa igenom recensioner och kompatibilitetslistor från varje modell.

Nu när du har din clicker börjar arbetet. För att programmera klickaren måste du komma in i bilen och sätta nyckeln i tändningen. Följande delar måste göras ganska snabbt för att programmeringen ska fungera.

Clicker kan komma med egna instruktioner, i så fall bara följa dem.

  1. Med nyckeln i tändningen vrids den till "På" -läget. Detta är läget precis innan motorns vevhus slås på.
  2. Därefter vrid nyckeln så långt den kommer att vända motsatt, vanligtvis är denna position märkt "Lås".
  3. Upprepa steg 1 och 2 totalt tre gånger inom 30 sekunder.
  4. Öppna och stäng förardörren 3 gånger. Detta bör leda till att alla låserna cyklar.
  5. På den generiska fjärrkontrollen trycker du två gånger på upplåsningsknappen. Detta borde låsa dörrarna och låsa upp dem. Om det inte fungerar, kan du försöka öppna förardörren och stänga den igen innan du trycker på upplåsningsknappen igen.
  6. Dra ut nyckeln och kontrollera om fjärrkontrollen fungerar.
  7. Om sakerna fortfarande inte fungerar, börja om från steg 1.

Förhoppningsvis kommer det här tipset att spara lite pengar och några huvudvärk!