Så här aktiverar du Gmail-resultat i Google Sök

Tillsammans med en uppdatering av kunskapsgrafen började Google bara prova en ny experimentell funktion som innehåller e-postmeddelanden i personliga sökresultat på huvudsidan. Dessa sökresultat är lika privata som de skulle vara från Gmail webapp, bara på en annan plats. Och för nu är det bara på engelska Google. com ; Ej tillgängligt på någon annan Google-domän. Om du inte gillar tanken på det är tjänsten för närvarande bara "opt-in", så det finns ingen anledning att panikera.

Om du vill aktivera den här funktionen kan du gå till testsidan för Gmail i personliga sökresultat. En gång där, klicka på den blå knappen "Delta i fältförsöket" som visas.

Ändringar kommer inte att vara omedelbara. Det kan ta några minuter, eller några dagar. Du kommer att få ett officiellt email från Google när ändringen har tillämpats. Av det jag har hört, beror hur mycket tid aktiveringen tar beroende på en kombination av storleken på din Gmail-inkorg och antalet personer som har anmält sig före dig som ännu inte ska aktiveras.

Personligen har jag problem med att se punkten med den här funktionen. Google Search SVP, Amit Singhal, säger "Ibland är det bästa svaret på din fråga inte tillgängligt på den offentliga webben. Det kan vara innehämtat någon annanstans, som i din e-post." Vänta ... vad? Tja, jag antar att det här kan vara användbart om du är en glömlig person som har turen att söka efter rätt nyckelord för att få fram ett användbart, glömt e-postmeddelande. Då kan det vara helt överflödigt. Vad tror du?

På en sidotal, tillsammans med den här uppdateringen, kommer flygplanets flygdata dras från bekräftelsemail som mottas av dina flygbolag. Sök bara efter "Mina flygningar" för att visa dem direkt på Google. Om du frågar mig, verkar det som att Google försöker få allt möjligt till sin ena huvudsökningssida.