Så här redigerar och hanterar du din Google-positionshistorik

Om du är Android-användare bör du veta om något som heter din Google-positionshistorik. Namnet behåller Google spår av var du har varit. Så här redigerar eller tar du bort din Google-positionshistorik.

Hantera din Google-positionshistorik

Den här funktionen kan vara ganska användbar om du vill spåra dina steg igen, men vissa människor kanske bara tycker det är obehagligt. Redigering eller radering av din positionshistorik är dock lätt att göra. Jag guidar dig genom processen nedan.

Låt oss först och främst titta på din kontrollpanel i Google Platshistorik. Gå till den här adressen och klicka på Dashboard längst upp till vänster på skärmen.

Du får information om var du spenderar mest tid, liksom det längsta stället du har varit och några andra liknande saker.

Klicka sedan på fliken Karta. Du kommer att kunna se var du har rest, liksom all den rörelse din Android-enhet kunde logga in, sätt på en karta snyggt. Jag vet, om det kommer i fela händer, kan det skada vissa människors liv. Men det är därför du borde säkra ditt Google-konto med Two Factor Authentication.

Du kan klicka på Exportera till KML för att få en säkerhetskopia av din positionshistorik, som du kan spara till din dator.

Om du tycker att den här verksamheten är skumma saker, finns det några bra nyheter för dig också. Även om du misstänker att någon annan lätt kan få tillgång till ditt konto, kan du ta bort de delar du inte vill att dom ska se. Välj bara den dag du inte vill behålla och klicka på Ta bort historik från den här dagen . Bekräfta sedan åtgärden.

Du kan även ta bort all din Google-positionshistorik. Använd bara länken Ta bort all historik för att bli av med allt, och det kommer att gå iväg. Du måste dock komma ihåg att ändringar endast visas på ditt Google-konto inom 24 timmar. Så du bör se till att den som vill spåra din rörelse inte får tillgång till den under det intervallet.

Inaktivera Google platshistorik helt och hållet

Om du har använt alternativet Ta bort all historik antar jag att du inte vill att din plats loggades alls från och med nu. Tja, om det antas är korrekt, låt oss se till att Google inte håller reda på dig längre - åtminstone inte genom att använda den här tjänsten.

För att göra det klickar du på Inställningar (växelsymbolen) längst upp till höger på sidan med Google Platshistorik.

När du har öppnat inställningssidan ser du att Google inte ger dig för många alternativ. Ändå har den du har tillgång till den som låter dig stänga av platsloggningen. Så försäkra dig bara om att Avaktivera är markerat och klicka sedan på Spara för att bekräfta.

Det är allt! Din plats spåras inte längre och hjälper dig att sova bättre på natten.