Hur man tar DVD-uppspelning till Windows 10 gratis

Om du har varit en Windows 7-användare och gick direkt till Windows 10 kanske du undrar varför du inte kan spela DVD-skivor. Microsoft avlivade DVD-uppspelningsstöd i Windows 8 och det har också utvidgats till Windows 10.

Medan streaming av filmer och videoinnehåll via tjänster som Netflix och Amazon Video är populär, behöver du ibland använda en DVD ibland.

Spela DVD-skivor på Windows 10 gratis

Om du vill spela en DVD eller Blu-ray på din Windows 10-dator har du flera alternativ. Om vi ​​faktiskt tittat på sex olika program för att spela DVD-skivor på Windows 8.

Alla dessa alternativ kommer att fungera med Windows 10, sans Windows Media Center, vilket Microsoft helt har avlivat.

Vårt bästa förslag på att spela DVD-skivor (liksom nästan vilken mediefil typ) använder VLC. Det är snabbt, enkelt att använda, och när du börjar gräva in i det, finns det mycket ström under huven.

Pop i din DVD och när AutoPlay kommer upp, välj VLC. Om du har AutoPlay-avstängt, gå till Den här datorn> Enheter och enheter . Högerklicka sedan på DVD-enheten och välj Öppna automatisk spelning eller dubbelklicka på den om du redan har VLC som standardprogram för DVD-skivor.

VLC startar, och du kan njuta av flickan.

Hämta VLC

Windows DVD Player App är gratis för vissa användare

Windows DVD Player-appen är gratis för kvalificerade Windows 10-uppgraderingar. Det är inte tillgängligt om du gör en ren installation. Enligt Microsoft Support-sidan:

Du kan få gratis Windows DVD Player-appen gratis om du uppgraderar till Windows 10 från följande Windows-versioner:

  • Windows 7 Home Premium
  • Windows 7 Professional
  • Windows 7 Ultimate
  • Windows 8 Pro med Media Center
  • Windows 8.1 Pro med Media Center

Det är inte klart hur länge det här erbjudandet är tillgängligt, men Microsoft säger att det är en begränsad tid. Om du uppgraderade en av versionerna av Windows som listas ovan till 10, bör DVD-spelaren-appen hämtas automatiskt via Windows Update.

Om du vill veta mer om hur du får Windows DVD Player-appen kan du kolla in dessa vanliga frågor från Microsoft Community.

Om du saknar fönstret "begränsad tid" eller gjorde en ren installation kan du fortfarande få DVD-appen, men det kostar en löjlig $ 14, 99 i butiken. Också, enligt användarrecensioner, har den för närvarande en dyster 1.9 betyg. Så, av dessa skäl rekommenderar vi att du använder VLC.

Om din dator har en Blu-ray-enhet kan du bara använda programvaran som följde med den. VLC har också experimentellt Blu-ray-stöd. Men jag har inte kunnat få det att fungera mycket bra.