Så här inaktiverar du Intel Graphics Icon från Windows Aktivitetsfält

När du köper en ny Intel-baserad dator eller installerar om Windows, ser du ofta en Intel Graphics-ikon i meddelandefältet i Aktivitetsfältet. Om det irriterar dig, här är hur du inaktiverar det från att dyka upp.

Här är ett exempel på den felaktiga Intel Graphics-ikonen. I det här exemplet är det en ny Dell Inspiron N5040-bärbar dator med HD Intel Graphics-verktyget. Fortsätt och kör det och sätt det hur du vill att grafiken ska visas. Ange grafikegenskaperna en grafikalternativ.

När du går in i kontrollpanelen för grafik och media, kontrollerar du inte Visa den här dialogen igen. Välj sedan vilken typ av läge du vill använda.

Gå igenom de olika alternativen och ställ in allt efter dina önskemål. Klicka på OK när du är klar.

Klicka nu på Intel-ikonen igen och välj Avsluta fack.

För att se till att det inte visas nästa gång du startar om, klicka på Start och skriv: msconfig i sökrutan och tryck på Enter.

Avmarkera sedan kryssrutan Intel med kommandot C: \ Windows \ system32 \ igfxtray.exe. Eller du kan avmarkera dem alla och klicka på OK.

Om det här är första gången du gör ändringar i systemkonfiguration uppmanas du att starta om systemet.

När du kommer tillbaka från omstart visas ikonen inte längre. Om du verkligen behöver använda den igen, markerar du kryssrutan i Systemkonfiguration.

Jag är inte säker på varför ikonet Intel Graphics stör mig så mycket. Förmodligen eftersom det är medioker för att justera skärmen i bästa fall. Men nu vet du hur du stänger av det!