Vyew vs Join.me: Free Web Conference Showdown

Här på är vi stora, stora fans av Join.Me-en gratis och enkel skärmdelning webapp från skaparna av LogMeIn. Men om du har besökt webbläsaren i Google Chrome kanske du har märkt Vyew som en av de utvalda webapparna. Vyew, som startade vägen tillbaka i januari 2008, gör allt som ingår. Jag gör, och lite mer. Men gör det bättre? Denna översyn kommer att försöka svara på den frågan.

Vyew vs. Join.me: Översikt

Huvudattraktionen för båda dessa produkter är priset - de är båda gratis, men med några premiumfunktioner ( som vi diskuterar senare ). Bortsett från det kommer du förmodligen att leta efter Join.Me eller Vyew för skärmdelning och konferenssamtal och kanske sveps för att göra det till din webkonferensapp valfri baserat på funktioner och prestanda. Det är vad vi ska titta på. För nu kolla in denna sida vid sida jämförelse av några av de viktigaste funktionerna för båda dessa tjänster.

Join.Me Vyew
Skärmdelning Gratis ( Flash-baserad ) Gratis ( Java-baserad )
Konferenssamtal Gratis ( 218 riktnummer ) Gratis ( 218 riktnummer )
VoIP Nej Fri
Webbkamera Nej Fri
Deltagare 250 ( gratis ) 10 ( fri ); 100 ( betald )
schemaläggning betald Fri
Konferenssamtal Ingen Konversation; Q & A ( alla dämpad, men kan frivilligt avaktivera ); Presentation (alla dämpade förutom arrangören )
Chatt Fri Fri
Programdelning (fjärrkontroll) Fri Nej
Persistent asynkron samverkan Nej Fri
Anpassad URL betald betald
Skicka filer Gratis ( en deltagare åt gången ) Gratis ( ladda upp till hela rummet )
Pro Version Kostnad $ 29 - månad / $ 299 - år $ 9, 95 - månad upp till $ 19, 95 - månad

Nu inser jag att jag kan jämföra äpplen med apelsiner till viss del här - det är mycket som Vyew gör det. Jag gör det inte och aldrig tänkt att. Av den anledningen kommer vi inte ens att nämna några av Vyews andra funktioner och fokusera bara på funktioner som Join.Me användare som överväger Vyew kanske gillar och vice versa.

Komma igång - Vinnare: Join.Me

Som alla som någonsin har försökt att göra en webbkonferens vet du nu att ju fler människor du bjuder in, desto större är risken att minst en av dem är elakt tech inkompetent. Därför är det första testet av huruvida en webkonferensapp passerar muster det är lätt att installera - hur mycket ansträngning tar det för att komma in i konferensen som deltagare?

Både Vyew och Join.Me gör otroligt högt på den här fronten, men jag tror att Join.Me tar kakan. Ingen av dem kräver några registreringar, registreringar eller plug-in nedladdningar, vilket är mycket uppskattat. Båda är webbläsarbaserade och fungerar bra i Google Chrome, Safari, Firefox eller Internet Explorer. Men jag är bara helt enamored with Join.Me är löjligt enkelt gränssnitt-som presentatör är allt du gör besök Join.Me och Click Share . Som deltagare klickar du bara på en länk och du är med.

På deltagarens slut är det nästan samma historia på Vyew-allt de behöver göra är att klicka på en länk eller acceptera en e-postinbjudan. Inga inloggningar eller registrering krävs. Men Vyew har några fler hoops att hoppa igenom på presentatörens slut. Självklart, om du har något företag som kör en webbkonferens, borde du inte ha något problem. Men du måste vara registrerad användare för att skapa ett rum i Vyew. Om du installerar Vyew från Google Chrome Web Store, är det bara en stegvis process, men det är fortfarande ett steg längre än vad som krävs för att göra detsamma med Join.Me.

För att underlätta installationen är det en bildfinish, men Join.Me vinner med en näsa.

Skärmdelning och kommunikation - Vinnare: Vyew

Brödet och smöret av båda dessa appar och av alla webbkonferenssviter är skärmdelning och kommunikation. Så här använder du PowerPoint-presentationen (om du inte har Powerpoint 2010 förstås ...), genomföra en handledning eller kör en brainstorming session. Om allt du vill göra är att låta deltagarna se din skärm och kunna prata örat samtidigt, både Vyew och Join.Me levererar - men enligt min mening ger Vyew dig några fler alternativ. Det beror på Join.Me är enbart en skärmdelning app. Deltagarna ser vad du ser, och det är det. Så, för att visa en PowerPoint, skulle du bara se den på din egen skärm som om de tittade över din axel. Det blir jobbet gjort.

Men med Vyew är skärmdelning bara en av presentationsfunktionerna. Du kan dela hela skärmen, eller till och med en del av din skärm, men du kan också ladda upp en PowerPoint-presentation, skärmdump eller någon annan fil direkt till webbkonferensrummet. När du till exempel laddar upp en .pptx-fil blir den införlivad i Vyew-rumets sidor - du kan bläddra igenom dem på din fritid eller vara tvungen att följa med av presentatören. Du kan också kommentera varje bild, och om du känner det nödvändigt, markera det hela med din penna.

En annan sak: När varje deltagare tittar på en bild direkt, snarare än att se den visas på presentatörens delade skärm, ser den snabbare ut och är mer snygg mot originalet. Beroende på din anslutningshastighet kan den delade vyn på Join.Me ( och Vyew ) ibland se ut som en dålig komprimerad JPEG.

Det andra området där Vyew vinner är med kommunikation. Båda tjänsterna ger dig en gratis konferenssamtal och chattlåda, men Vyews är lite mer utrustade och, viktigare, erbjuder de en VoIP-linje. Personligen finner jag att VoIP-samtalskvaliteten vanligtvis är mycket bättre än en fast telefonkonferens samt att du inte behöver använda mobiltelefonminuter eller betala avstånd för långa avstånd. Vyew är också lite mer uppmärksam på chattkontrollen på fastlinjen, för att du kan ändra den från konversationsläget ( standard ), vilket gör det möjligt för alla och alla att prata, till Q & A-läge där alla är dämpade men kan stängas av genom att trycka på * 6 när man ställer en fråga, eller presentationsläge, där alla deltagare är dämpade så presentatören kan ha golvet. Som en körsbär överst, stödjer Vyew också webbkameror. Join.Me saknar en webbkamera är inte en avbrottsbrytare, men jag kan föreställa mig några situationer där man ser presentatorns ansikte eller ett lag av presentatörer skulle vara till nytta (det vill säga de fria webinars som bara är tunt slöjade försäljningsplatser ) .

Presenter Control - Vinnare: Join.Me

Många webinars börjar med en moderator som introducerar en presentatör eller en grupp högtalare och sedan överför dem till dem. Som sådan är det meningsfullt att kunna överföra kontroll över till en annan användare. Vyew åstadkommer detta genom att låta dig tilldela användartyper på flyg. Du kan göra någon till en samarbetspartner och då har de möjlighet att flytta bilder, ladda upp objekt etc. När de är klara kan du sätta dem tillbaka till tittarens status så att de inte kan mucka upp saker mitt i någons presentation .

Det fungerar bra nog. Men det saknar vad som är med Join.Me erbjuder: full fjärrkontroll av tangentbordet och musen. Detta gör Join.Me mer än en webbkonferensapp, och låter dig använda den för teknisk support och fjärrhjälp också.

Fildelning - Vinnare: Kasta upp

Återigen kommer vi in ​​i riket där vi inte längre gör en jämförelse mellan äpplen och äpplen här, men det kan vara viktigt för dig, även om du bara gör ett grundläggande webinar. Eftersom Vyew har ett starkt fokus på samarbete, är fildelningen mer omedelbart praktisk. Som visat ovan kan du ladda upp ett antal dokument som går direkt in i rummet, redo att ses, markeras och kommenteras av alla deltagare. Stödda filtyper inkluderar YouTube-videor, MP3, Flash, JPG, PNG, GIF, TXT / RTF, Open Office-dokument, Word, Excel, PPT och PDF.

Join.Me: s fildelningsfunktioner är olika. Oavsett om de är bättre eller sämre beror på dina behov. Med Join.Me kan du skicka en enskild fil till en deltagare åt gången. Detta låter dem faktiskt spara det på hårddisken. Du kan uppnå i stort sett samma effekt som Vyews fildelning ( minus annotationsstöd ) genom att skicka en fil till presentatören och få dem att öppna den. Men det är mest användbart för att skicka filer som deltagaren kanske vill ha tillgång till efter konferensen är över.

Vilken fildelningskapacitet som är mest användbar för dig beror på dina behov. Så jag kan inte riktigt förklara en vinnare i denna kategori.

Schemaläggning - Vinnare: Vyew

När du skapar ett konto med Join.Me får du tillgång till schemaläggaren. Detta skapar en Join.Me-länk som bara aktiveras vid den valda tiden. Den automatiska posten skickar också ut iCal / Outlook-inbjudningar så att mottagare kan lägga till den i kalendern. På mötes tid / datum är allt de behöver göra, klicka på länken. Det enda problemet: Det är bara tillgängligt med den betalda versionen av Join.Me.

Med Vyew är installationen för mötesplanering i stort sett densamma. Du kan ge inbjudna deltagare tillgång till ett visst rum för ett visst datum eller tidpunkt. Nyckelfaktorn: det är gratis.

Eftersom du kanske vill ha tid att konfigurera dina presentationsmaterial kan du ge vissa deltagare åtkomst vid olika tidpunkter.

Hållbar Asynkron Samverkan - Vinnare: Vyew

Okej, jag lånar från Vyews egna marknadsföringsspråk här, men jag tror att det här är en groovy funktion som är värt att påpeka. I grunden av Vyews rumbaserade samarbete är varje mötesområde faktiskt som en virtuell arbetsyta. Detta skiljer sig från Join.Me i det när du lämnar ett Join.Me möte torkas alla spår av det från jordens yta. Men med Vyew kan du få ett rum där alla dina saker - dina kommentarer, dina chattloggar, dina bilder - finns fortfarande där. Det betyder att du kan komma tillbaka till ett samarbetsprojekt om och om igen. Det här är bra om du har ett stående möte med ditt designteam och vill hämta upp var du slutade varje vecka.

För det ändamålet är det också praktiskt att ha en anpassningsbar webbadress. Både Vyew och Join.Me tillåter dig att ha vidhållna anpassade webbadresser, som läser något som Vyew.com/JacksMetting istället för Join.Me/124512412.

Men övergripande, för återkommande möten eller pågående projekt, Vyew vinner med sina ihållande arbetsytor.

Bo Power - Vinnare: Toss Up

Med alla gratis tjänster, eller till och med betalade webbapps för den delen, finns det en funktion som trumpar alla andra funktioner: om webbtjänsten ens existerar eller ej. I den lite volatila världen av webbstarter är det svårt att berätta vilka av dina favorittjänster som ska bli nya standarder och som kommer att vikas, köpas ut, bli hackade eller slå samman med en konkurrent nästa kvartal. Så, innan du väljer din webbmötetjänst, väljer du tid för att överväga vilken som är mest sannolikt att hålla fast i det långa loppet.

För detta ändamål ser det ut som både Vyew och Join.Me har bra uppehållskraft. Som MrGroove nämnde tidigare, är Join.Me skapad av LogMeIn, vilket gör det ganska bra enligt stock tickers. LogMeIn är inte ett företag med alla sina ägg i en lönsam korg, så du kan lita på att de inte kommer att försvinna i natt när som helst, trots att Join.Me är en relativ nykomling till spel.

Vyew, å andra sidan, kan höja några flaggor. Lanserad i januari 2008 och bemannad med cirka 10 anställda känner Vyew lite skakigt på papper. Men Vyew har länge varit här och de når ut till företagskunder och har också bra marknadsmöjligheter inom utbildningssektorn. De ägs av Simulat, som tycks ha bara en annan produkt på sina böcker-SimuActive. Jag har ingen aning om vad det gör.

Slutsats

Så som du kan se, crowned jag Vyew vinnaren i fler avdelningar än Join.Me. VoIP och samarbetsfunktioner är de viktigaste. Men det betyder inte nödvändigtvis att Vyew är det bästa valet för dig. Join.Me är död enkel-det kan inte vara beat i form av intuitivitet. Och i slutet av dagen finns det många " saker" i Vyew - allt är användbart i rätt situation, men om du inte kommer att använda det bra, så blir det bara i vägen .

Om allt du vill göra är att visa din skärm till någon, antingen för att gå igenom en teknisk process eller gå igenom en PowerPoint presentation -Join. Du kommer sannolikt att vara din enklaste lösning. Men om du vill bjuda in deltagare att interagera med din presentation, och om VoIP är viktigt för dig, är Vyew för dig.

Försök bli med .

Installera Vyew via Google Chrome Webshop.