Så här inaktiverar du Google delade påminnelser

Google Shared Endorsements är en metod genom vilken Google kan använda ditt namn och profilbild för att marknadsföra produkter till dina vänner. Om det här inte låter groovy till dig, så här stänger du av det.

Delade påståenden - Först, detaljerna

Stora data är ett stort företag med stora vinster. Vad är det? Du trodde att Google var bara en vänlig sökmotor? Med undantag för kanske Facebook vet ingen mer data om dig och mig än Google och man kan bara föreställa sig alla hjärnor hos Google som är inriktade på att tjäna pengar för att legitimera annonsen. Till exempel när en vän bläddrar i Google Play Music Store ser han vilka album du har träffat +1 på.

Programmet fungerar också med hjälp av sökresultat per en av dess skärmdumpar som meddelar delade godkännanden. När Google visar en annons i sökning visas den bild av vännen som rekommenderar produkten, platsen eller vad som helst annat. Detsamma gäller för Maps (och förmodligen andra tjänster, till sist).

Enkelt, elegant och gratis för Google som har all denna information.

Även om det troligtvis inte bryr sig, här på känns det bara fel på den här typen av saker ...

Så här stänger du av funktionen

Det finns ett enkelt sätt att stänga delade godkännanden av. Logga in på ditt Google-konto och gå till Googles delade godkännande sida. Avmarkera rutan som visas nedan och klicka på Spara.

Helt klar!

Mår bättre Du borde! Nu dela kärleken och hjälp utbilda dina vänner och familj, så att de vet hur man gör detsamma om så önskas.